Et elefantastisk kunstværk

En udstoppet elefant pakkes ud, den skal bruges til en udstilling af en kinesisk kunstner på Brandts.
Foto: Christian Brandt

Et elefantastisk kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usædvanlig og kontroversiel kunst- udstilling på vej på Brandts

ODENSE: Huang Yong Ping, kinesisk kunstner, sætter fokus på kommunikation på sin udstilling "Ping Pong" i Kunsthallen Brandts og i går ankom attraktionen, en død elefant alias kunstværket "Market of Merits and Virtues".

Mastodonten er det ene af en række aflivede dyr, der ifølge kineseren symboliserer modsætninger og samspil, deri får han nok ret, når det handler om reaktionerne.

Udstillingen åbner 27. juni og varer til 21. september.

Hejst otte meter op

Den udstoppede eller måske rettere konstruerede elefant, fem gange tre en halv meter og 300 kilo, kunne ikke bugseres ind ad de normale porte og derfor blev dyret, der er et kunstværk i millionklassen, hejst op og ind i udstillingsrummet i otte meters højde.

Elefanten skal ligge ensom og død, en hund er på vej væk med en sko i gabet, mens en handelsbod ligger forladt hen - det er kunst. Meningen er, at værket fortæller om udnyttelse og overgreb, som konstant finder sted i både øst og vest.

Karakteristisk for værkerne er deres enorme omfang. Man finder f.eks. en 12 meter lang minaret, Colosseum med 7,5 meter i diameter og den endnu større installation af Leonardo da Vinci's otte heste med 10 meter i diameter.

Huang Yong Ping, 54, der tilhører første generation af kinesiske samtidskunstnere, er aktuel i London, og under De Olympiske Lege udstiller han i Beijing.

Et elefantastisk kunstværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce