Svømmehallen skruede sine priser tilbage til åbningen i 1938 - for 75 år siden

Der var kø i caféen, badetøjet var uldent og damerne i billetsalget klædt i tækkelig trediver-mode. Og hvis man spørger om konceptet med de fleste ydelser til en krone var populært, så er svaret et svømmehalsrungende: Jaaaaa.

- Det har været så sjovt at forberede den her dag. Vi har lånt tøj og effekter i Tidens Samling. Vi har lavet en brochure med en tidspinje tilbage fra dengang, man badede i Odense Å, og i omklædningen er tiden skruet tilbage til dengang, der var rigtige bademestre og kunderne kunne regne med at blive skuret på ryggen med træuld og sæbepulverskum, fortæller svømmehalsleder Jørgen Æbelø.

- På kort sigt er der selvfølgelig ikke god økonomi i at sælge alle ydelser til en brøkdel af den virkelige pris. Men set i den store sammenhæng, er det jo kun en dråbe i bassinet, at vi en enkelt dag giver bad, smørrebrød og lagkage væk til foræringspriser, siger han.

- Til gengæld kan investeringen i en god fødselsdag vise sig at komme igen. Jeg har set adskillige gæster, som ikke plejer at være i svømmehallen. Så på sigt kan det sagtens være mere end en økonomisk maveplasker, mener Jørgen Æbelø fra Odense-svømmehallerne.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.