En 52-årig far har erkendt drabet på sin otteårige datter sidste sommer i en villa i Slukefter ved Korup, og mandag kører drabssagen ved Retten i Odense som tilståelsessag på bare to timer.

Normalt er drabssager ved domstolene noget, som kan tage meget lang tid og ofte mange dage, men mandag bliver drabet på en otteårig pige i Korup sidste sommer klaret som en lynretssag på bare to timer.

Det sker, fordi den otteåriges far, en 52-årig mand fra Odense, allerede på forhånd har erkendt sig skyldig i drabet, og derfor kan det klares på den korte tid i retten.

Drabet på den otteårige pige skete i begyndelsen af august 2016 i en villa på Rådyrløkken i Odense-forstaden Slukefter, hvor den 52-årige far kvalte pigen på et toilet på førstesalen og derefter forsøgte at tage sig eget liv. Det lykkedes dog ikke for ham.

I første omgang nægtede faren manddrab, men erkendte vold med døden til følge. Det har han så siden ændret, så retssagen kan køre som en ren tilståelsessag.

Det var faren selv, som den 3. august 2016 ringede til pigens mor og forklarede, at han havde kvalt deres datter. Derefter alarmerede morfaren politiet.

Pigen var netop hos sin far, fordi Statsforvaltningen efter forældrenes problematiske skilsmisse to måneder forinden havde fået gennemtvunget, at hun skulle være der.

Retssagen har været længe undervejs, fordi anklagemyndigheden har ventet på resultatet af en mentalerklæring af faren. Den kom så for nylig og viser, at manden efter lægernes mening er egnet til almindelig straf. Derfor var det ventet, at sagen kunne afsluttes inden sommerferien, og så er det lykkedes Retten i Odense sammen med forsvarer Nis Stemann Knudsen og anklager Klaus Holten Kristensen at finde plads i kalenderen allerede mandag.

Sagen begynder klokken 9 og ventes færdig inden klokken 11. Du kan følge sagen på www.fyens.dk.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Drab på otteårige Louise: Det var galmandsværk

Drab på otteårige Louise: Det var galmandsværk

7
14 års fængsel for drab på Louise: Det var galmandsværk

14 års fængsel for drab på Louise: Det var galmandsværk

OVERBLIK: Når mor og far slår ihjel