Erhvervsliv får nedsat skat


Erhvervsliv får nedsat skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense fremrykker den løbende nedsættelse af skatten på erhvervs- ejendomme

ODENSE: Erhvervslivet i Odense slipper næste år lidt billigere i skat - i kroner er det godt 7,0 millioner, hvoraf halvdelen er en ekstraordinær nedsættelse, der fremrykkes et år.

Et stort flertal i Odense Byråd, nemlig alle bortset fra Enhedslisten, har besluttet, at den løbende nedsættelse af den såkaldte dækningsafgift (en ekstraskat på erhvervsejendomme) fordobles i 2009.

Odense Kommune kan på den måde bidrage til, at de 98 danske kommuner under et kan overholde økonomiaftalen med regeringen. Hvis kommunerne bruger for mange penge, vil alle kommuner nemlig blive trukket i statstilskud. Odenses ekstraordinære nedsættelse af dækningsafgiften er således et håndslag om solidaritet.

Klapper i hænderne

At erhvervsfolk så også klapper i hænderne, er en helt anden sag.

Hvert år tordner erhvervsfolk i Odense ellers mod, hvad de kalder en uretfærdig ekstraskat på deres ejendomme, mens venstrefløjen med Enhedslisten i spidsen vil have sat afgiften op for på den måde at hente penge til daginstitutioner, ældre og skoler.

Knap halvdelen af landets kommuner opkræver dækningsafgiften - især i Københavnsområdet hentes mange millioner, fordi stort set alle kommuner opkræver lovens maksimum på 10 promille.

Der går 29 år endnu

I 2000 besluttede Odense Byråd - ledet af daværende borgmester Anker Boye (S) - at dækningsafgiften nedtrappes med 0,2 promille om året. Med den ekstraordinære nedsættelse i 2009 bliver afgiften på 5,8 promille, så der går endnu 29 år, inden den er helt afskaffet - medmindre kommende byråd bestemmer noget andet.

I år opkræves godt 110 millioner kroner i dækningsafgift - det beløb bliver altså godt syv millioner kroner mindre næste år.

Erhvervsliv får nedsat skat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce