Op til Dansk Melodi Grand Prix døjer flere af solisterne med forkølelse, halsbetændelse eller anden sygdom. Men skal de overhovedet synge rigtigt til grandprixet? Ja, det skal de

Bryan Rice, Nadia Malm og Anna David kæmper alle med ondt i halsen og forkølelser op til Dansk Melodi Grand Prix i morgen i Arena Fyn.

Men kan det ikke være lige meget - er showet alligevel ikke playback, vil nogle måske spørge.

Men nej. Solisterne skal såmænd synge live, og det samme gælder korsangerne. Det fastslår reglerne for grandprixet.

Både ved det danske og det internationale grandprix fremføres sangene nemlig som såkaldt singback. Det vil sige, at musikken er playback, mens alle stemmer skal være liveoptrædener.

Orkestre bliver der ingen af på hverken scenen i Odense eller København, for instrumentalmusikken er indspillet på forhånd.

DR styrer showet

Derudover foreskriver reglementet, at der højst må være seks personer på scenen under hver sang. At en sang maksimalt må vare tre minutter. Og at medvirkende skal være fyldt 16 år på dagen, hvor showet finder sted.

Sceneshowet har DR også mulighed for at styre med hård hånd. Det er således statsradiofonien, der i sidste ende bestemmer over instrumentering, rekvisitter til scenen, kameragang, lyssætning, lyd, kostumer, styling og endda koreografien.

Til gengæld er det helt valgfrit, om de optrædende ønsker at synge på dansk, engelsk, kinesisk eller et helt fjerde sprog.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
Grandprix: Bookmakerne tror på Basim

Grandprix: Bookmakerne tror på Basim

Grandprix: Se hvilke numre som indtjener mest

Grandprix: Se hvilke numre som indtjener mest

Grandprix: Her er Keld Heicks favoritter

Grandprix: Her er Keld Heicks favoritter