To vidner afgav torsdag forklaring i sagen om et overfald på en 31-årig på en tankstation på Åsumvej i Odense. Den 31-årige selv har ikke vist sig i retten og kommer næppe til det.

Det har været op ad bakke for specialanklager Annette Korsgaard at få vidner til at møde op i sagen om et overfald på en 31-årig mand på Uno X-tankstationen på Åsumvej i marts.

Torsdag endte det med afbud fra et af vidnerne, som over telefonen meddelte anklageren, at han var taget til lægen med sin søn og ikke kunne være til stede. Fra tilhørere i retssalen lød det desuden, at et andet vidne befinder sig i Jordan, mens et tredje er i Spanien - angiveligt, fordi han er efterlyst. Anklageren bad dommeren udstede ordre om, at manden skal anholdes, så han kan vidne den 21. august, hvor sagen fortsætter.

I Spanien skulle også offeret for overfaldet befinde sig. Det fik anklagemyndigheden oplysninger om den 7. august, hvor det også stod klart, at han ikke havde til hensigt at møde op i retten. Den 31-åriges far har fortalt politiet, at sønnen var klar over, hvornår han skulle være mødt op for at afgive sin forklaring.

Pistol-trussel kan ligge bag

I Retten i Odense torsdag var der dog to vidner, der afgav forklaring. Begge nevøer til den tidligere leder af Black Army Mohammed Daabas.

Den første nevø skulle forholde sig til en samtale, som var blevet optaget via aflytning af hans telefon efter overfaldet. I den 42 minutter lange samtale med en kammerat fortalte vidnet blandt andet, at onklen flere gange havde undskyldt over for ham og sagt, at han ikke håbede, nevøen var sur.

Nevøen var gode venner med offeret for overfaldet, og da han i telefonsamtalen blev spurgt, hvorfor onklen undskyldte, svarede nevøen: "Jeg tror godt, du kan lægge to og to sammen."

Senere i samtalen kunne man også høre nevøen sige, at der var en, der havde givet en ordre, og at nogen "var blevet sat til det". Ifølge anklageskriftet blev ordren givet af den daværende bandeleder, men det afviste vidnet i retten og sagde, at det med ordren var noget, han havde antaget uden at vide det.

Vidnet afviste også, at ordren om overfaldet skulle være givet, fordi offeret havde hånet Daabas-familien for ikke at gribe ind over for en person, der havde truet et medlem af familien med en pistol. En teori, der ellers blev understøttet af telefonsamtalen, hvor nevøen også sagde, at onklen så sort, hvis man nævnte den pågældende persons navn.

Det andet vidne skulle efter sigende have haft en heftig kontrovers med offeret for overfaldet nogle dage forinden. Men det nedtonede han og kaldte det et almindeligt skænderi mellem venner. Han nægtede desuden at skulle have bedt sin onkel, bandelederen, om at tage affære.

- Det ville jeg have ordnet selv, mand til mand. Så havde jeg selv slået ham, sagde den unge mand fra midten af retssalen.

De fem tiltalte mænd nægter at have planlagt og udført overfaldet som beskrevet i anklageskriftet. To af dem har dog erkendt, at de har tildelt den 31-årige mand flere slag i hovedet, men siger, at volden opstod spontant. Ifølge forklaringerne mødte de tilfældigt den 31-årige, som en af de tiltalte havde haft et skænderi med et par uger forinden.

  • Lars Krejberg

    Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Dømt i retten: Fængsel for bande-overfald

Dømt i retten: Fængsel for bande-overfald

16
Ud af Black Army: Tidligere bandeleder i exitprogram

Ud af Black Army: Tidligere bandeleder i exitprogram

Tiltalte for overfald på tankstation: - Det skete uden ordre fra Black Army-leder

Tiltalte for overfald på tankstation: - Det skete uden ordre fra Black Army-leder