Er han i Rumænien?: Dømt sexkrænker efterlyses i hele Europa

Krænkelserne af de mange piger gennem mange år fandt sted i skolefritidsordningen på Stige Skole. Siden dommen har den dømte Niller Bo Knudsen været på flugt. Foto: Vibeke Volder

Er han i Rumænien?: Dømt sexkrænker efterlyses i hele Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

International arrestordre på 55-årige Niller Bo Knudsen, som før jul blev idømt halvandet års fængsel for at have pillet, befamlet og krænket små piger i skolefritidsordningen på Stige Skole.

Han har siden før jul været efterlyst af Fyns Politi og eftersom han stadig er på fri fod er der nu en international arrestordre på vej ud i Europa.

Den 55-årige Niller Bo Knudsen blev væk fra domsafsigelsen i den sag, som mange dage forinden havde kørt ved Retten i Odense, så da anklageren kom med en begæring om at varetægtsfængsle ham og retten afsagde kendelse om det, var han ikke til stede.

Siden har Fyns Politi været på udkig efter ham, men hidtil uden resultat. På mandens bopæl i Stige har han tilsyneladende ikke været i meget lang tid, og efter sin egen forklaring i retten i december skyldtes det, at han blev chikaneret og hans ejendom udsat for hærværk på grund af den verserende sag.

Den internationale arrestordre betyder, at krydser han en grænse vil han blive tilbageholdt og udleveret til dansk politi.

Dommen før jul lød på halvandet års fængsel for at have pillet, befamlet og krænket en lang række små piger, mens han var pædagogmedhjælper i skolefritidsordningen på Stige Skole og han var træner i Stige Håndboldklub.

Enslydende forklaringer

Pige efter pige fortalte under retssagen, og oftest via videoafhøring, hvordan de var blevet befamlet på brystet, maven og i skridtet af Niller Bo Knudsen. Eftersom de i alt 28 piger alle kom med enslydende forklaringer var retten ikke i tvivl om den tidligere pædagogmedhjælpers skyld.

Dertil kom også et tilfælde af anden kønslig omgang end samleje med en af de små piger, og det trak straffen op.

Flugt til udlandet

Når anklageren dengang ville have manden varetægtsfængslet, indtil en ankesag kan komme for Østre Landsret, var det af begrundet frygt for, at han skulle flygte til udlandet.

Niller Bo Knudsen har gennem nogle år hjulpet frivilligt på et børnehjem i Rumænien, hvilket han også selv har vist med billeder på sin nu i dag lukkede Facebook-profil. Det var under en ferie i Rumænien, at han tilfældigt kom i kontakt med hjemmet for forældreløse børn, og siden tilbød sin hjælp i sommerferien.

Om han er taget til Østeuropa og opholder sig dér, eller om han er hos noget familie, sådan som hans forsvarer antydede det før jul, er uvist. Sikkert er det dog, at når politiet får opsnuset, hvor han opholder sig, bliver han anholdt og fængslet.

- Det er uhyre sjældent, at folk forbliver væk, siger anklager Maria Fænø-Fredeløkke, Anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Niller Bo Knudsen havde på forhånd aftalt med sin forsvarer, at dommen skulle ankes.

Forbliver han på fri fod på flugt kan anken dog bortfalde.

Er han i Rumænien?: Dømt sexkrænker efterlyses i hele Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce