Entreprenør igen billigst: Danske firma vandt endnu en letbaneetape

Det bliver firmaet Barslund der skal etablere alt anlæg udenom selve letbanesporene fra Odense Idrætspark til Vesterbro. Firmaet står også for den del af byggeriet frem til Odense Banegård Center og her Vestre Stationsvej. Illustration: Odense Letbane

Entreprenør igen billigst: Danske firma vandt endnu en letbaneetape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Letbane har nu skrevet kontrakt på den sjette ud af syv delentrepriser om bygge fortove, cykelstier og veje i forbindelse med letbanen. Det blev Barslund A/S der kom med bedste bud.

Det er en underskrift til en værdi af knap 38,6 millioner kroner, som Odense Letbane og firmaet Barslund A/S nu har tegnet sig for. For det bliver Barslund, der skal stå for anlæggelses af nye veje, cykelstier, fortove og pladser omkring letbanen på strækningen fra Odense Idrætspark til Vesterbro. Anlægsarbejdet skal skabe plads til letbanens spor og stationer, så vejen er banet for, Odense Letbanes entreprenør på sporarbejdet, spanske Comsa S.A.U., kan lægge skinner, bygge stationer og etablere strøm samt tekniske systemer til letbanen.

Barslund vandt kontrakten i et udbud, hvor der deltog tre andre danske entreprenørvirksomheder. I den sammenhæng viste de sig billigst.

Det er cirka en måned siden, at Odense Letbane og Barslund sidst indgik en kontrakt om anlægsarbejde. Dengang gjaldt det strækningen Vestre og Østre Stationsvej. Det bliver således Barslund, der kommer til at udvide kryds, anlægge nye pladser og ombygge vejforløb på hele strækningen mellem Odense Idrætspark og Odense Banegård Center. Og arbejdet begynder lige om lidt.

Arbejdet begynder på Middelfartvej ved udgangen af januar. På denne del af strækningen skal der blandt andet ombygges tre kryds ved Stadionvej, Christmas Møllers Vej og Grønløkkevej. Senere på året fortsætter anlægsarbejdet på Stadionvej, den sydlige del af Højstrupvej samt på Vesterbro.

Først i 2019 bliver parkeringspladsen ved hjørnet af Højstrupvej og Møllemarksvej anlagt, og anlægsarbejdet på denne del af strækningen bliver afsluttet med den nye forplads ved Odense Idrætspark - når letbanens spor i området er lagt, og stationen ved Idrætsparken er blevet bygget.

Odense Letbane har med dagens kontraktunderskrivelse fået sat navn på entreprenørerne på de første seks af i alt syv anlægsentrepriser. Ud over Barslund A/S har også Arkil A/S og M.J. Eriksson A/S i løbet af 2017 vundet kontrakter på letbanens anlægsarbejde. Alle udbuddene er indtil videre faldet ud inden for Odense Letbanes budgetterede prisramme. Det betyder at økonomien i denne del af projektet holder.

Det sidste anlægsudbud, som dækker strækningen Albanigade og Benediktsgade, bliver afgjort i første kvartal 2018, så anlægsarbejdet kan komme i gang på hele letbanestrækningen

Entreprenør igen billigst: Danske firma vandt endnu en letbaneetape

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce