Entreprenør fyret: Politianmeldt firma mistede opgave efter avisafsløringer

Energi Fyn har via Vestfyns El-Anlæg tidligere brugt Årslev Entreprenørforretning til at lægge fiberkabler ned på Fyn. Det skulle være slut nu. På billedet ses Ole Mørk Andersen fra Årslev Entreprenørforretning, mens han viser fem medarbejdere fra Odense Kommune rundt på ejendommen i Seden. Kort tid før kommunens ankomst havde han selv været med til at rydde alle spor efter den større gruppe polakker, der har boet på stedet. Arkivfoto: Michael Bager

Entreprenør fyret: Politianmeldt firma mistede opgave efter avisafsløringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årslev Entreprenørforretning har som underentreprenør for Vestfyn El-Anlæg gravet fiberkabler ned for Energi Fyn. Men det arbejde ophørte, efter at Energi Fyn stillede spørgsmål til virksomhedens forhold i kølvandet på avisafsløringer.

Når Energi Fyn har gravet fiberledninger rundt omkring på Fyn, som skal forsyne fynboerne med hurtigt internet, er en del af gravearbejdet gennem adskillige måneder blevet udført af de polske ansatte fra Årslev Entreprenørforretning, der nu under firmaets nye navn Byggeri Øst er blevet erklæret konkurs.

Entreprenørvirksomheden er blevet politianmeldt af Odense Kommune for at have ladet sine polske ansatte bo og overnatte ulovligt i en erhvervsbygning tæt op ad mange ton farlige kemikalier. Imens har entreprenørselskabet med direktør Pia Bolander Andersen i spidsen indtil for nylig fungeret som underleverandør til Vestfyn El-Anlæg fra Nr. Aaby, som er et af tre selskaber, der udfører gravearbejdet for Energi Fyn.

Det bekræfter Energi Fyns bredbåndsdirektør Carsten Nedergaard Hansen.

Samarbejdet er ophørt

Men Vestfyns El-Anlægs samarbejde med Årslev Entreprenør er for nylig bragt til ophør, oplyser Carsten Hansen.

Han fortæller, at på baggrund af, at Fyens Stiftstidende i begyndelsen af februar begyndte at skrive om indkvarteringsforholdene for de polske arbejdere hos Årslev Entreprenør, tog Energi Fyn kontakt til Vestfyns El-Anlæg for at få en forklaring.

Dette skete i lyset af, at alle, der indgår kontrakter med Energi Fyn, samtidig skriver under på at overholde gældende love, regler og overenskomster i Danmark.

- Vi fik det svar, at samarbejdet allerede var ophørt, og vi bad derfor ikke om yderligere forklaringer end det, siger Carsten Hansen.

Vestfyns El-Anlæg afviser af kommentere

Bredbåndsdirektørens opfattelse er, at det ophørte samarbejde hænger sammen med de afsløringer af forholdene for de polske arbejdere hos Årslev Entreprenørforrening, der har været bragt i avisen.

- Jeg kan kun sige, at det tror jeg, men det er jo noget, du må spørge Vestfyns El-Anlæg til, siger Carsten Hansen og henviser til Michael Jørgensen, der er adm. direktør i Vestfyns El-Anlæg.

Michael Jørgensen ønsker dog ikke at udtale sig om samarbejdet med Årslev Entreprenørforretning eller årsagen til, at samarbejdet er afbrudt. Han vil end ikke bekræfte, at samarbejdet med Årslev Entreprenørforretning er ophørt.

- Det har jeg ikke nogen kommentarer til. Jeg blander ikke min virksomhed sammen med journalister. Det har vi aldrig gjort, så det ser jeg ikke nogen grund til, lyder det fra Michael Jørgensen.

Han stod ellers så sent som i januar i år frem med både billede og citater i netop en artikel i Fyens Stiftstidende, der handlede om, at firmaet i det seneste regnskabsår leverede et overskud på 12 millioner kroner efter skat.

Også opsagt på Sjælland

Årslev Entreprenørforretning har ligeledes på Sjælland gravet fibernetkabler ned. Det er blandt andet foregået som underentreprenør for Petri & Haugsted, der har haft opgaven for fibernetleverandøren Fibia.

Men også på Sjælland er Årslev Entreprenørforretning blevet opsagt fra kontrakten. Det er sket i december sidste år, oplyser Jacob Thor Hansen, adm. direktør i Petri & Haugsted, der angiver manglende kvalitet i arbejdet som den direkte årsag.

Ifølge avisens oplysninger tilbageholder Petri & Haugsted cirka 700.000 kroner som konsekvens af fejl, der er i det arbejde, Årslev Entreprenørforretning har udført. Jacob Thor Hansen ønsker ikke at kommentere beløbets størrelse.

Entreprenør fyret: Politianmeldt firma mistede opgave efter avisafsløringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce