Ensomme unge: Kommunen har et ansvar

Komsammen i Odense er et tilbud for unge, der føler sig ensomme eller bare har behov for at komme lidt ud. Det er unge frivillige, der holder det hver mandag aften i Frivilligcenteret i Odense. Men der mangler unge, fortæller de frivillige. Foto: Robert Wengler

Ensomme unge: Kommunen har et ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De stærke organisationer bag disse tilbud er vigtige, men et mere systematisk samarbejde mellem de kommunale- og civile aktører kan have en god effekt, mener forsker Mathias Lasgaard.

Odense: Det er godt, at der står nogle stærke organisationer bag tilbuddene for ensomme unge. Det påpeger lektor og forsker i ensomhed Mathias Lasgaard fra Syddansk Universitet.

For få år tilbage poppede mange lokale projekter op, men de lukkede hurtigt igen. I dag står organisationer såsom Ventilen, der står bag Komsammen i Odense, stærkere, og mange steder er man blevet god til at give de frivillige træning.

Men kommunen kan også spille en væsentlig rolle.

Løsningen på at få flere unge ud af ensomheden ligger nemlig i følge Mathias Lasgaard i at kommunerne og de frivillige samarbejder bedre og mere systematisk.

- Kommunen kender ofte de her unge i forvejen, så i det omfang at kommunen kan have tillid til, at der findes gode kvalitetstilbud ikke i form af behandling, men mere i form af et øverum, hvor man kan møde andre unge, er der også mulighed for, at kommunen mere systematisk skubber disse unge ud i de tilbud, siger Mathias Lasgaard.

Det er nemlig rigtigt svært for de ensomme unge selv at tage initiativet til at bede om hjælp. 

- Det er ofte væsentligt, at den ensomme person bliver prikket til eller henvist af andre. Det kan være via ungdomsuddannelserne, universitetet og folkeskoler, når for eksempelvis en sundhedsplejersker, studievejleder eller lærer spotter noget, der giver anledning til bekymring, fortæller Mathias Lasgaard.

Ensomme unge: Kommunen har et ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce