Endnu ikke klar til byrådet: Venstre-politiker forlænger sin sygemelding

Claus Houden fra Venstre er i bedring og ved godt mod, fortæller rådmand Jane Jegind, men efter først en blodprop og siden en bypass-operation er han endnu ikke klar til at komme tilbage i byrådssalen. Arkivfoto: Vibeke Volder

Endnu ikke klar til byrådet: Venstre-politiker forlænger sin sygemelding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en blodprop i foråret har Claus Houden (V) nu også gennemgået en bypass-operation, og han er derfor endnu ikke - som det ellers var planlagt - klar til at vende tilbage til byrådsarbejdet.

Egentlig skulle han være vendt tilbage nu. Og tage del i både næste uges byråds- og udvalgsmøde.

Men Venstres Claus Houden, der i april sidste år blev ramt af en blodprop, har nu også været igennem en bypass-operation, og byrådskollegerne skal derfor formelt tage stilling til en forlængelse af hans fravær.

I dagsordenen til onsdagens byrådsmøde lyder det:

"Claus Houden har meddelt, at han af helbredsmæssige årsager ikke som forventet kan genoptage sine hverv per 24. juli 2018, og han har i den forbindelse anmodet om, at hans fraværsperiode forlænges indtil forventeligt den 31. december 2018."

Ved godt mod

Venstre-rådmand Jane Jegind siger:

- Blodproppen er han kommet sig over uden mén, men nogle gange kommer en ulykke ikke alene, og da Claus blev grundigt undersøgt efter blodproppen, fandt lægerne ud af, at hjertet ikke var helt, som det skulle være. Derfor har han fået en bypass-operation.

- Heldigvis er han ved godt mod, og det går fremad med genoptræningen, men lægerne har også sagt, at det tager tid, forklarer Jegind.

Foreløbig har det været Venstres førstesuppleant Araz Khan, der har afløst Claus Houden i såvel By- og Kulturudvalget som i byrådssalen. Det fortsætter han med, ligesom Araz Khan også fortsat tager sig af stolen i Odense Bæredygtighedsråd og stedfortræderposten i Odense Kommunes Folkeoplysningsudvalg.

Jane Jegind passer til gengæld Houdens poster i bestyrelsen for Nordatlantisk Hus og som stedfortræder i bestyrelsen for Fjernvarme Fyn A/S.

- Vi savner Claus, men det vigtigste er selvfølgelig, at han kommer sig. Og med Araz har vi en dygtig og arbejdsom erstatning, siger hun.

Også en barsel

Også hos Socialdemokratiet bliver der brug for en afløser i byrådssalen - men på grund af mere lykkelige omstændigheder.

Cæcilie Crawley venter sit andet barn og beder om holde barselsfri fra byrådsarbejdet fra 29. august 2018 til til 30. april 2019.

Hun har plads i Beskæftigelses- og Socialudvalget, er formand for tvangsfjernelsesudvalget og stedfortræder i valgbestyrelsen.

Ifølge dagsordenen er det endnu uvist, hvem der træder til på de poster i stedet for den barslende socialdemokrat.

Endnu ikke klar til byrådet: Venstre-politiker forlænger sin sygemelding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce