Hestehaven blev skåret over og lukket, da Munkebjerg blev forlænget. Det undersøges nu, om det er sket i strid med lokalplan.

Munkebjergvejs forlængelse til motorvej E20 - det store vejprojekt i Odense til 190 millioner kroner - kan være ramt af en ny uheldig sag.

For muligvis er Hestehaven, som er en vej, der krydser Munkebjergvejs forlængelse, blevet lukket i strid med lokalplanen.

- Det er noget af det, vi er ved at undersøge, siger By- og Kulturforvaltningens administrerende direktør, Anne Velling.

- Hvis der er sket noget, hvor de demokratiske principper, som planlægningen hviler på, er blevet tilsidesat, så er det noget, jeg tager meget alvorligt.

Hvis der er sket lokalplanbrud, er det ikke første gang, det er sket i forbindelse med Munkebjergvejs forlængelse. I sidste uge skrev Fyens Stiftstidende, at en anden vej - Landbrugsvej - for nylig blev lukket i strid med lokalplanen, da Munkebjergvej-projektet skulle gennemføres.

- Det giver ingen mening

Det fik torsdag rådmand Jane Jegind (V) til at kræve en redegørelse, og Anne Velling deler ønsket om at få alt undersøgt.

- Hvis der er sket noget, hvor de demokratiske principper, som planlægningen hviler på, er blevet tilsidesat, så er det noget, jeg tager meget alvorligt, siger hun.

I den sydlige del af Odense er der mange beboere, der savner Hestehaven, og som ikke forstår, hvorfor vejen er blevet lukket.

- De har i realiteten skåret byen midt over. Det giver ingen mening, siget Jimmy A. Lemmicke, der bor i Holluf Pile-kvarteret.

Læs mere om sagen i Fyens Stiftstidende tirsdag og på Mitfyn.dk.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
17
Borgermøde: Muligt at genåbne Hestehaven

Borgermøde: Muligt at genåbne Hestehaven

7
Rådmand vil ikke afvise genåbning af lukket vej

Rådmand vil ikke afvise genåbning af lukket vej

7
Lukket Landbrugsvej: Partier vil have svar om kontorchef

Lukket Landbrugsvej: Partier vil have svar om kontorchef