Endnu en cyklist overset ved ulykkeskryds: - Det var millimeter fra at ske igen

Under to uger efter en 18-årig gymnasieelev mistede livet i en højresvingsulykke i krydset Svendborgvej/Drejebænken i Odense S, var en cyklist og en lastbil mandag morgen igen ved at støde sammen. Foto: Michael Bager

Endnu en cyklist overset ved ulykkeskryds: - Det var millimeter fra at ske igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under to uger efter en 18-årig gymnasieelev mistede livet i en højresvingsulykke i krydset Svendborgvej/Drejebænken i Odense S, var en cyklist og en lastbil mandag morgen igen ved at støde sammen.

Mandag morgen klokken 05.55 var det lige før, en forfærdelig ulykke genspillede sig for øjnene af Tom Guldbrandsen fra Hjallelse. I sin bil holdt han på Svendborgvej og ventede på at få grønt lys til at køre ned på motorvejen mod København.

- Jeg holder i første række og kan se, at der holder en lastbil fra Spanien og en cyklist ved siden af. I det øjeblik der bliver grønt for cyklisten, begynder lastbilen at køre ud og dreje til højre. Det var millimeter fra at ske igen, fortæller Thomas Guldbrandsen om hændelsen.

Det er kun tolv dage siden, en 18-årig kvindelig gymnasieelev mistede livet i en højresvingsulykke i samme kryds. Cyklisten kørte ligeud, mens lastbilen svingede til højre. Cyklisten blev dræbt på stedet.

Ifølge Tom Guldbrandsen var ulykken tæt på at gentage sig.

- Cyklisten satte mere fart på, og han nåede lige at komme væk, inden lastbilen drejede. Lastbilen skulle sætte i gang og køre lidt frem, inden den kunne dreje, og der kunne cyklisten heldigvis nå at slippe væk, siger han.

Undersøgelser af lyskrydset har vist, at der er rødt for cyklister, mens der er grønt for biler - og omvendt, og derfor burde ulykken ikke kunne ske. Men ifølge Tom Guldbrandsen skabte lyskurven for cyklister formentlig forvirring hos lastbilchaufføren.

- Lastbilchaufføren kører på cyklistens grønne lys. Måske har de ikke lyskurve til cykler nede sydpå, siger han.

Selvom Odense Kommune netop har justeret krydset, så cyklister har længere tids grønt, mens billister holder for rødt i længere tid, ønsker han at lade politikerne og kommunen vide, at problemet endnu ikke er løst.

- Jeg cykler nogle gange på arbejde, og jeg vælger at køre ned ad Energivej i stedet. Jeg kan simpelthen ikke fordrage at køre over det kryds. Det er virkelig ubehageligt, fortæller han og tilføjer:

- Jeg vil ikke have, at flere kommer til skade.

Endnu en cyklist overset ved ulykkeskryds: - Det var millimeter fra at ske igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce