En vigtig holdeplads: Flixbus opruster i Odense

Flixbus er klar med en ny køreplan, der giver flere afgange fra Odense. Og endnu oftere som på dette billede fra januar i dobbeltdækkerbus. Foto: Birgitte Carol Heiberg

En vigtig holdeplads: Flixbus opruster i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny køreplan giver op til 32 daglige afgange med fjernbus fra Odense mod København, og der sættes større busser ind.

Markedet for fjernbus-trafik mellem landets større byer er i hektisk vækst. I 2016 var der 1,5 mio. passagerer, der tog med fjernbus mellem øst- og vest-Danmark. Den store aktør på det danske fjernbusmarked, Flixbus, har en målsætning, der går ud på at fordoble dette tal.

For Flixbus er Odense en af de helt vigtige holdepladser. I top tre i Danmark og i top 50 blandt alle stoppesteder i de 26 lande, busselskabet opererer i, hvad passagertal angår.

Umiddelbart efter påske søsætter Flixbus en ny køreplan, som understreger intentionen om vækst i passagertallene og om at gøre Odense til en af de vigtigste holdepladser i Danmark: Der indsættes flere busser, så der nu kommer op til 32 afgange om dagen (i weekenden) fra Odense til København i forhold til et maksimum på 28 afgange i 2017. Og der kommer 62 afgange i alt fra Odense til byer i resten af Danmark, fortæller Flixbus i en pressemeddelese.

I praksis betyder den nye køreplan med dens udvidede antal afgange, at der på de store rejsedage vil være afgange fra Odense mod København rundt regnet hvert 20 minut i tidsrummet mellem kl. 7.40 og 22.05. De største rejsedage for Flixbus er fredage og søndage, men også torsdage og lørdage er i stigende grad blevet populære.

Flixbus i Odense
Flixbus har ganske få afgange fra banegården og ellers kører man fra p-pladsen ved den gamle amtsgård på Ørbækvej.Der er afgange mellem de fleste større danske byer. En tur til København tager omkring to timer. Priser varierer alt efterspørgsel. På fredag kan man komme fra Odense til København for mellem 99 og 129 kr.

En tur fra Odense til Aarhus varer knap to timer, og på fredag kan man komme til Aarhus for mellem 79 og 99 kr.

Større busser

Ikke alene bliver antallet af afgange udvidet. Der kommer også større kapacitet, idet Flixbus har investeret i et større antal dobbeltdækkerbusser. Man vil operere med 30 procent flere tilgængelige sæder på afgange mellem de største byer, Aarhus, Odense, København.

Praktisk taget alle Flixbus' Odense-afgange sker fra p-pladsen ved den tidligere Amtsgården på Ørbækvej - lige overfor Ikea. Holdepladsen for fjernbusser blev i januar flyttet dertil efter i en periode at have ligget ved Sivmosevænget ved Svendborgvej. Men der var pladsen blevet for trang til den stadigt stigende bustrafik.

På sigt er det dog meningen, at holdepladsen for fjernbustrafik skal flyttes igen. Nemlig når letbanen forventeligt kommer i drift i 2020. Til den tid skal fjernbus-holdepladsen etableres ved park-and-ride-anlægget i tilknytning til letbanen ved Hestehaven.

Danske partnere

Flixbus, der kom til Danmark i april 2017, er et tysk firma, der opererer i en lang række europæiske lande.

På de danske afgange kører man i partnerskab med et netværk af danske busselskaber og -chauffører. Blandt andet chauffører fra det tidligere Abildskou og Rødbillet.dk.

- På grund af den store efterspørgsel udvider vi samarbejdet med busselskaberne, der er de danske hjul under Flixbus' navn, hedder det i en pressemeddelelse fra busselskabet.

Passagerundersøgelser har vist, at det er et bredt udsnit af danskere i alle aldersklasser, der rejser med Flixbus. Ofte i forbindelse med weekendbesøg hos venner/familie eller i forbindelse med kortere ferier.

En vigtig holdeplads: Flixbus opruster i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce