En vej ud af tågerne: Cannabis skal få flere langtidsledige i job

Dyrkning af cannabis til medicinsk brug vurderes at kunne give nye arbejdspladser i Odense, og nu skal der gøres en kommunal indsats for at gøre byens ledige klar til at besætte de job. Arkivfoto: Tommy Kofoed

En vej ud af tågerne: Cannabis skal få flere langtidsledige i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af de næste tre-fire år kommer der omkring 1000 nye servicejob i Odense, skønner kommunen. Derfor skal flere ufaglærte ledige og langtidsledige omskoles, så de kan arbejde med turister eller i de gartnerier, der satser på medicinsk cannabis-produktion.

Hash er ikke kun en vej ind i problemer for mange unge. Nu kan det også blive en vej ud af problemer for langtidsledige og arbejdsløse ufaglærte.

Helt konkret handler det om nye arbejdspladser i gartnerier, som satser på produktion af medicinsk cannabis - der som bekendt er noget andet, end det man kan købe illegalt.

Der er også masser af nye job på vej i turist- og servicebranchen - omkring 1000 i alt de næste tre-fire år, lyder vurderingen.

Det boost skal kommunen benytte til at få flere ledige i arbejde, mente budgetflertallet - S, SF, Enhedslisten og Radikale - og partierne havde derfor på forhånd i budgettet sat seks mio. kroner af til opgaven. Onsdag besluttede byrådet så at bruge penge på at opkvalificere en gruppe af arbejdsløse, der hidtil har svært ved at finde et arbejde, fordi deres kompetencer ikke matcher noget af det, arbejdsgiverne efterspørger lige nu.

- Vi skal stå klar med den rette hjælp til de arbejdsløse, så vi kan få flere ud i job, lød det fra beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF) som begrundelse for initiativet.

Venstre støtter op

Araz Khan (V), der var indkaldt som afløser for sygemeldte Claus Houden, der natten til mandag blev ramt af en blodprop, slog fast, at også V - som ikke er med i budgetforliget - også støtter, at der nu gøres en målrettet indsats for at gøre de ledige klar til de job, der er på vej.

- Selv om ledigheden har været faldende, er vi langt fra landsgennemsnittet. Det skal Odense ikke være kendt for, sagde han.

Med byrådets ja til forslaget vil Odense Kommune nu i samarbejde med erhvervslivet gå i gang med at iværksætte en indsats for at få opkvalificeret nogle af byens ledige til de job, der skønnes på vej.

En vej ud af tågerne: Cannabis skal få flere langtidsledige i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce