En uge med visitationszone: Våben holdes væk fra gaden


En uge med visitationszone: Våben holdes væk fra gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden i fredags har Fyns Politi haft visitationszone i den østlige del af Odense oven på flere skudepisoder mellem stridende grupperinger, og foreløbigt er 13 blevet visiteret. To af dem havde euforiserende stoffer på sig.

Den visitationszone, Fyns Politi for snart en uge siden indførte oven på flere skudepisoder i Bøgeparken og på Korsløkkevej, har holdt våbnene væk fra det offentlige rum.

Det kan politiet konstatere ud fra, at der siden i fredags er blevet foretaget 13 visitationer af personer, man har fundet mistænkelige, og hos to af dem har man fundet euforiserende stoffer. Men ingen våben overhovedet.

- Mit indtryk er, at det virker at oprette en visitationszone på den måde, at dem, der har onde hensigter, er mere i risiko for at blive standset og visiteret, og derfor vælger de ikke at bære våben, siger linjechef og politiinspektør Morten Bujakewitz, Fyns Politi.

Visitationszonen blev indført i fredags klokken 17, fordi der dels torsdag aften og dels natten til fredag blev skudt med flere skydevåben i Bøgeparken i Vollsmose og på Korsløkkevej. Ifølge Fyns Politi menes de at have en sammenhæng mellem forskellige grupperinger i de to bebyggelser.

Visitationszonen gælder i to uger, dvs. frem til torsdag middag i næste uge, og omfatter en stor del af det østlige Odense fra Martinsminde Havekoloni i nord til Odense Å og Lindved Å i øst til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej til Ørbækvej, og mod vest Ørbækvej og Ejbygade op til Martinsminde Havekoloni.

Selve skyderier i sidste uge efterforskes stadig af Fyns Politi.

- Vi har sikret os forskelligt bevismateriale, og snart kan vi målrettet efterforske nogle af de personer, vi har mistanke til, siger efterforskningsleder Richardt Jakobsen, Fyns Politi.

Præcis hvem, der er i konflikt med hvem, vil han ikke udtale sig om, andet end at der er tale om stridende grupperinger. Politiet har tidligere afvist, at der er tale om personer med relation til bandemiljøet eller med tidligere relation til bandemiljøet. Der har ifølge avisens oplysninger dog gennem flere år været konflikter kørende mellem forskellige familier med indvandrerbaggrund, og det skulle være et årelangt had mellem familierne, som indimellem fører til eskaleringer som det, der blev set i sidste uge i Vollsmose og Korsløkkeparken.

I skudepisoderne fra sidste uge er der ifølge Richardt Jakobsen endnu ikke foretaget anholdelser.

Blandt det bevismateriale, politiet kan lægge til grund for sammenstødene, er kameraovervågning ved Bøgetorvet og i Bøgeparken i Vollsmose. Materiale af den slags har tidligere været brugt efterforskningsmæssigt og i forbindelse med efterfølgende retssager.

En uge med visitationszone: Våben holdes væk fra gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce