En succes i Vollsmose


En succes i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kronprinsparrets besøg i Vollsmose var en meget stor succes.

Her mødte Kronprinsparret - og ikke mindst pressen - et andet Vollsmose end det, vi normalt præsenteres for i medierne.

Der skal ikke herske tvivl om, at det er umådeligt positivt for områdets indbyggere, for den integrationsindsats vi arbejder så hårdt for, at dette besøg kom i stand.

I Vollsmoseprojektet har vi fra begyndelsen sagt til hinanden, at dette er et langsigtet projekt, vi vil møde hårdt arbejde, glæder og skuffelser, men det er vejen at gå.

Når vi af og til skuffes, så lad os huske succeshistorierne - for de er der.

Odense Kommune har ved meget bevidst og aktiv at anvende lokalbiblioteket skabt en fornyelse i integrationsindsatsen - en indsats, der er så god, at direktøren for Biblioteksstyrelsen anbefaler andre kommuner at tage metoden op, ligesom såvel han som Integrationsministeriet, fremhæver metoden som meget effektiv i integrationsprocesssen

I tilknytning til Vollsmose Bibliotek er der etableret et læringscenter.

Vollsmose Bibliotek er byens multietniske bibliotek med materialesamlinger, der retter sig mod de mange forskellige nationaliteter, som bruger biblioteket i dagligdagen.

Læringscenteret, et projekt i Vollsmoseplanen, opstod som projekt for godt to år siden.

Vi ønskede at skabe et sted, hvor man kunne imødekomme områdets beboeres behov for information og kommunikation ved brug af computere.

I læringscenteret er der pc-arbejdspladser og it-kyndigt personale. Under et dygtigt og flersprogets personales assistance (når det behøves) skabes der adgang til: læringsprocesser, informationssøgning, introduktioner til internet, undervisningsprogrammer, scanningsmulighed, tekst- og billedbehandling, vejledning i online blanketudfyldning m.v.

På særlige tidspunkter er der "aktivitetsrum for piger", "internet for ældre indvandrere", adgang for "drengegruppen" eller "IT for indvandrerkvinder". På mindre end 3 år er læringscenteret blevet et unikt sted, med et besøgstal på ca. 13.000 besøgende om året.

Der er skabt et lærested, ikke et undervisningssted - hvor borgere, som af forskellige grunde ikke deltager i det formelle uddannelsessystem, får viden og mulighed for at mødes med andre med samme behov.

Integrationsministeriet, Biblioteksstyrelsen og andre kommuner har fået øje på successen i Vollsmose. En af hjørnestene i dansk kultur og en af de vigtigste faktorer i folkeoplysningen - det danske folkebibliotek - har vist sig at have en styrke og et indhold, der skaber fornyelse og udvikling ind i de nye etniske grupper.

Her bryder vi med rammerne for det traditionelle bibliotek.

Her skaber vi nutidens og fremtidens bibliotek, et kultur- og læringshus, som samtidig fint passer ind i et aktivt integrationsarbejdet - det flerkulturelle møde.

Den store succes og de positive omtaler, de mange anbefalinger fra Integrationsministeriet og Biblioteksstyrelsen taler deres tydelige sprog.

Der er tale om et projekt, Odense med rette har grund til at være stolt over.

Og så kan vi konstatere, at projektet med al ønskelig tydelighed har vist sig at være, ikke alene bæredygtigt, men også banebrydende.

Lad os håbe og tro, at projektet naturligt overgår til at være dagligdag.

En succes i Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce