En strandvasker


En strandvasker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaflen går ind uden at møde modstand. Overfladen er nærmest i opløsning, og denne kogte kartoffel må være grøntsagernes svar på strandvaskeren.

De seks bleghvide knolde har allerede nu tilbragt 13 dage i et fugtigt miljø med persillesovs, små skiver af gulerod og et par stykker paneret flæsk. Den sorte plastbakke bliver efter den medfølgende vejledning forsynet med et par huller i filmen og ryger ind på 600 watt i mikrobølgeovnen til de anbefalede seks minutter. Men allerede efter to minutter og 17 sekunder pibler sovsen op gennem filmen. Det er spisetid.

Måltidet fra Odense Kommunes centralkøkken er varmt. Men det største plus for de ældre medborgere må være, at maden ikke yder modstand - selv ikke hvis den skal tygges med gummerne.

Oplevelsen ved et måltid er ellers bygget på kontraster i konsistens, farve, duft og smag, men de er næsten fraværende i dette tilfælde.

Sværen på det panerede flæsk er ikke sprød, men imponerende elastisk. Paneringen er blød, og kødet virker kogt. Det har aldrig set en stegepande, for det er lyst på den ene side og mørkere på den anden. Kartoflerne får en smule karakter, hvis man drysser lidt salt over dem. Sovsen er jævn, og persillen har en bleg grøn kulør, som matcher smagen.

Gulerodsskiverne lider af samme skavank og inviterer til, at man lukker øjnene og stiller Piet van Deurs-spørgsmålet: "Hvad er dette?"

Intellektuelt ved man godt, at her bliver et stykke gulerod kværnet mellem tænderne, men kun en svag sødme skiller det fra at blot at være anonymt væskefyldt organisk materiale.

Det gode spørgsmål lyder dog: Hvorfor skal ugens første ret være næsten to uger gammel, inden den når frem til anmelderens - og de ældres - spisebord?

Omvendt kan færdigretten ifølge indpakningen holde til den 24. juni. Men det er ikke et måltid, som denne anmelder har lyst til at fejre sankthans med.

Morten Vilsbæk

En strandvasker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce