En stor dag for Odense


En stor dag for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uanset musikalske præferencer kan man kun klappe i hænderne over nyheden om junikoncerter med Guns N' Roses og Depeche Mode i Odense.

Guns N' Roses og Depeche Mode kommer til Odense. Amerikanerne på Dyrskuepladsen 6. juni og briterne på Tinderbox i slutningen af juni. To af rockhistoriens største navne de seneste tre årtier offentliggjort inden for en halv time. Dén bliver svær at slå.

Guns N' Roses fik yderst blandet kritik for gruppens koncert foran 48.000 i Parken i juni. Men borer man ned i anmeldelserne, handler mange af dem om Parkens kronisk dårlige lyd. Hvilket giver forhåbninger om, at koncerten på Dyrskuepladsen i hvert fald ikke ødelægges af beton og metalkonstruktioner. Pladsen fungerer upåklageligt til Grøn Koncert og med en scene mindre på pladsen, burde selv 40.000 mennesker have rigeligt med plads.

Axl Rose, som på godt og ondt tegner gruppen, har tilsyneladende fået en smule mere respekt for sine kolleger og publikum, så man forhåbentlig ikke skal frygte en gentagelse af den katastrofale Roskilde-koncert i 2006. Hans tjans som forsanger i AC/DC for nyligt indikerer også, at han er en mand, der ved, han har noget at bevise.

Slash er én af planetens bedste rockguitarister, og han rammer helt sikkert mere præcist end de OB-spillere, der træner på græsset. Hvis Axl, Slash og bassisten Duff McKagan rammer dagen, har koncerten potentiale til at blive den største rockfest nogensinde på fynsk muld.

Tre uger senere er det tid til Depecehe Mode, der næsten naturstridigt holder niveauet. ALLE, der hørte dem i Parken i maj, var komplet blæst i stykker og målløse over intensiteten og ikke mindst forsanger Dave Gahans overjordiske stemme.

Så sent som sidste weekend gik jeg nærmest i koma, da jeg lyttede til "Enjoy the Silence", "Personal Jesus" og "Never Let Me Down Again" for første gang i årevis. Depeche Mode har indspillet så mange mageløse sange, at de kunne optræde tre aftener i træk på Tinderbox. Og det skønne er, at trioen stadig udsender vedkommende og ambitiøs musik som på albummet "Spirit", der udkom tidligere i år. 

Både Guns N' Roses og Depeche Mode har en signaturlyd samt en forsanger, man kan genkende blandt 1000 andre. Begge bands har solgt flere end 100 millioner albummer og præget en hel generation af rock- og elektronisk musikelskere. Det er KÆMPESTORT for Odense og Fyn uanset musiksmag.

Jeg ser frem til både at træde ind i junglen og nyde stilheden til juni.

En stor dag for Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce