Gastronomisk er jeg en rigtig søndags-slambert, der springer over hvor junk-gærdet er lavest hos min lokale pizza-, kebab- eller kinamand. Men som jeg husker det fra farmors eller mormors kødgryder, så er søndag netop dagen, hvor de ældre gør noget særligt og festligt ud af maden.

Så meget desto mere sørgeligt er det at se denne søndags-menu. Kødet er svin, når det er allermest kedeligt. Det ligger og svømmer i et par centimeter vand efter turen i mikroovnen. Smagen er karakterløs, og jeg har mest lyst til at smide det ud til mågerne - der er ikke meget, er du helt mør Antonius her.

Kartoflerne er rimelige, mens de stuvede ærter og gulerødder er blevet helt gelé-agtige i deres konsistens. Det er hård kost for en mand, der aldrig har kunnet anerkende det fornuftige i at stuve sagesløse grøntsager.

Det er mad, man kun spiser af en eneste grund. Nemlig at mennesket jo skal have brændstof. En tragisk og nærmest skandaløs afslutning på en ikke alt for opmuntrende uge.

Jesper Mads Eriksen

Mere om emnet

Se alle
Meget mere at vælge imellem

Meget mere at vælge imellem

Den sensationelle fars

Den sensationelle fars

Kunstigt åndedræt til maden