En ny mundfuld gågade i centrum

- Skal vi kalde det en killingeknude. Eller en kællingeslløjfe, sagde by- og kulturrådmanden Anker Boye, da han betjente sig af den omvendte saks ved åbningen af Jernbanegade som gågade. Bag han den bid af gaden, som nu er opslugt af gågadenettet.
Foto: John Fredy

En ny mundfuld gågade i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Blindtarmen" op mod Ove Sprogøes Plads og Gråbrødre Plads blev i går lukket for al trafik - nu er den til fødder

ODENSE: Gågaderne i Odense tog i går en velvoksen bid mere, da Jernbanegade fra Slotsgade blev belejret med betonklodser, skilte og blomsterkummer. Det sker for at markere, at gadestumpen op mod Gråbrødre Plads og Ove Sprogøes Plads fremover kun vil være for fodgængere.

- Vi har en arkitektkonkurrence for pladsen og området, som vi gerne vil gøre til en levende del af det gågademiljø, som vi allerede har fået skabt, sagde rådmand for kultur og by, Anker Boye (S) i forbindelse med åbningen-lukningen i krydset ved Grand Hotel.

Han fremhævede Gråbrødre Plads med dens gamle kongegrave som et område med en god historie at fortælle og var sikker på, at der med en håndsrækning fra Realdaniafonden nok kan blive skabt et helt nyt miljø med liv i gaden.

Netop Grand Hotel-hjørnet har tidligere haft servering om sommeren, og direktør Michael Thomsen vil da også gerne ud i gaden med parasoller, terrasse og fadølsanlæg.

- Men det går nok ikke. Jeg lover, at vi kunne lave noget meget flot. Det indebærer bare, at vi er nødt til at gøre mere end bare at sætte borde og stole ud. Der skal være forbindelse ind til vores restaurant, ellers hænger det ikke sammen. Og sådan et hul i facaden ud mod Jernbanegade er vist ikke så populært, siger Michael Thomsen.

Hans hotel er under kraftig renovering, ja kald det bare en total ombygning. Nye værelser, ny restaurant, ny reception. Alt laves om, og det er et flercifret millionbeløb, der investeres.

- Det ville være dejligt, hvis vi var færdige nu. Men sådan er det ikke. Vores "Grand" opening kommer desværre først i efteråret. Men vi har da værelser og restauranten er tæt på at kunne genåbne, siger han.

En anden, der glæder sig til mere gågade, er Jens Holst, som er koordinator for Folkekirkens Nødhjælps facere, hvervekorpset af unge, som du møder på gader og stræder.

- Det måske ikke lige her, vi satser på at møde folk, men mere gågade at arbejde i, det er da altid godt, siger han.

En ny mundfuld gågade i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce