Alle inviteres til at følge "Forrest Gump" fr Flakhaven søndag

Kl. 09.00 fra 0-kilometerstenen på Flakhaven i Odense. Afgang for Philip Loft Thomsen, der sender sig selv ud på et Fyn Rundt-løb, hvor der svedes penge ind til Børnehjertefonden.

Samtidig inviteres alle til at være med. Om ikke hele vejen, så måske på de første kilometer af ruten, der søndag går fra Odense til Middelfart.

- Jeg løber i et tempo, hvor de fleste motionister kan være med. Ned til fem minutter pr. kilometer men gerne syv minutter pr. kilometer, hvis flere er med, siger Philip Loft Thomsen.

Han opfatter ikke sig selv som løber, men det er hans vilje til at opnå resultatet, der er afgørende.

- Jeg er sikker på, at det gør ondt efter en uge, når jeg er ved at have være oppe på 350 kilometer. Så gør det ondt i benene. Det er på returen fra Kerteminde til Odense, fortæller han.

Sidste år løb han fra Padborg til Skagen i samme ærinde, og her valgte han ruter, hvor der i videst muligt omfang var cykelstier.

- Jeg starter på Flakhaven kl. 09 søndag, og håber meget, at der er folk i Odense, som har lyst til at støtte op omkring løbet. Det ville være fedt, hvis vi var 20-30-70 løbere på de første kilometer ud ad Middelfartvej. Her kan man også finde mig på den gamle hovedvej og hoppe på og være med, siger han.

Der er ingen ledsagevogn eller ladcykel. Han løber med sine vigtigste ting i en rygsæk og undervejs overnatter han på sponsor-hoteller.

- Det er vigtigt, at jeg ikke løber mine ben i smadder. For jeg lever af at træne folk. Fysisk og coaching, fortæller han.

Sammenligningen med Tom Hanks som Forest Gump har Philip hørt før, men trods alt handler hans løb ikke om år på landevejen men om en uge.

- Men ideen om at få andre med er fed, siger den 43-årige århusianske coach.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.