STRAMNING: Personale og gæster på Tinsoldaten tvivler på ny strammere kurs over for ballademagere
ODENSE: Med indførelsen af en ny restaurationslov fra årsskiftet er det muligt at give de værste ballademagere karantæne på foreløbig 20 af byens værtshuse og caféer.

Men da Stiftstidende i går loddede stemningen på værtshuset DenStandhaftige Tinsoldat i Frue Kirkestræde, et af de 20 steder, var begejstringen over de nye muligheder til at overse.

For selv om man generelt er glade for, at der gøres noget for at sætte en stopper for ballademagere i byen, så tvivler både ansatte og kunder på, at man med den nye lov rent faktisk kan gøre noget.

- Vi snakker jo allerede sammen i dag stederne imellem. Og jeg har svært ved at se, hvad vi kan bruge en liste med navne fra politiet til, siger direktør Thomas Svendsen.

- Hvordan skal vi se på folk, hvad de hedder, når de kommer ind ad døren, hvis vi ikke har en liste med foto, spørger Tove Svendsen, mor til Thomas og ansat påTinsoldaten.

Problemet er nemlig, at politiet på grund af registerlovgivningen ikke må registrere folk med både navn og foto og så give oplysningerne videre til værtshuse og caféer.

- Idéen er god, men det er svært at se, hvordan vi skal føre den ud i livet, siger Tove Svendsen.

Og blandt gæster var meningerne også delte. Umiddelbart en god idé, men svær i praksis.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Uropatruljen i nattelivets minefelt

Uropatruljen i nattelivets minefelt

Massiv indsats mod bøller i nattelivet

Massiv indsats mod bøller i nattelivet

Ja og nej til stramning

Ja og nej til stramning