En hverdag med Elvis og Kierkegaard


En hverdag med Elvis og Kierkegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af John Borgkilde

jbo@fyens.dk

Forfatteren Torben Eschen deler i sin hverdag op i forskning af to personer, der hver på deres felt har skrevet verdenshistorie - nemlig sangeren Elvis Presley og filosoffen Søren Kierkegaard.

- Hvorfor lige de to herrer?

- Jeg er ved at skrive en bog om Elvis og et teaterstykke om Kierkegaard. Det viser sig, at de havde adskillige lighedspunkter. De blev begge ulykkeligt forelsket i særdeles unge teenage-piger i Tyskland - og de døde begge som 42-årige. Kierkegaard i 1865 og Presley i 1977. Begge havde et kompliceret følelsesliv og var religiøst søgende, fortæller Eschen fra domecilet, "Graceland" på Astrupvej i Kochsgade-kvarteret.

- Hvad skal du med Elvis?

- Han har fyldt det meste af mine seneste 25 år. Jeg i færd med at skrive en bog med den overraskende titel "Elvis i Danmark", vel vidende, at han aldrig kom til Danmark, siger Eschen, der betegner sig som håbløst, nærmest barnligt, interesseret i fænomenet.

- Men Elvis har, trods alt efterladt sig dybe kommercielle spor i Danmark, og det vil jeg beskrive i detaljer.

- Og hvad så med Kierkegaard?

- Ham er jeg i tæt samarbejde med instruktøren Anders Nyborg ved at færdigskrive et musikdramatisk teaterstykke om. "Kierkegaard - jeg så i dag en smuk pige" har premiere på Sukkerkogeriet den 21. oktober, hvor Thure Lindhardt lægger krop og stemme til den martrede Kierkegaard, hvis udkårne var den bare 14 årige Regine Olsen - et kompliceret forhold, der fik ham til at flygte til Berlin. Og Elvis' lagde jo an på Precilla, siger Eschen kort inden et musikalsk møde med Hans Mydtskov og Harald Haugaard fra gruppen Serras, der skal skrive musikken til forestillingen - også selv om Kierkegaard formentlig aldrig sang en strofe. Men han var inkarneret fan af Mozart.

En hverdag med Elvis og Kierkegaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce