En hetz mod handicappede


En hetz mod handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prostitution

Den politiske debat om prostitution raser - nu også i Odense, hvor det handler om handicappede og deres køb af seksuelle ydelser. Jeg synes mere det begynder at minde om en hetz mod handicappede, end det er en debat om prostitution, og det bekymrer mig! Den socialdemokratiske Thomas Funding stiller dette forslag for at stoppe prostitution, men de bør begynde et helt andet sted - og det er gennem lovgivning på Christiansborg. Med dette forslag rammer man en meget lille gruppe som i forvejen er meget udsat, og det er ikke rimeligt.

Min holdning er, at kommunens ansatte fortsat skal kunne formidle kontakt mellem handicappede og prostituerede, men at det naturligvis skal være frivilligt. Ingen ansatte skal kunne tvinges til at formidle denne kontakt mod deres vilje.

I dag er lovgivningen sådan, at kommunen må henvise til en prostitueret og eventuelt også tage med ud til den prostituerede og tage en snak med vedkommende om, hvad der skal foregå. Det foregår altså under ordnede og ordentlige forhold.

Socialdemokraterne i Odense vil have forbudt kommunalt ansatte at formidle kontakt til en prostitueret, og jeg stiller mig som udgangspunkt skeptisk over for forslaget. I første omgang fordi jeg synes, at det er nødvendigt at diskutere selve sagen grundigt. Det er ikke en sort/hvid sag - tværtimod rummer den både dilemmaer og etiske spørgsmål.

Et forbud vil kriminalisere de handicappede, og som politiker kan jeg ikke umiddelbart overskue de menneskelige, sociale, sundhedsmæssige og endsige økonomiske omkostninger ved sådan et forbud. For det er naivt at tro, at køb af seksuelle ydelser vil stoppe ved et forbud. Det vil fortsætte, og hvis kontakten ikke sker under ordnede forhold kan den handicappede blive nødt til at opsøge kriminelle miljøer, hvor både vold, trusler og afpresning er en del af hverdagen. Det ønsker jeg ikke for vores borgere med nedsat funktionsevne!

Derudover skal det nævnes, at både seksuelvejledere, vores handicappede borgere og de prostituerede rent faktisk synes, at ordningen i dag fungerer, og at de har et godt samarbejde. Det er derfor kun politikere, der pludselig får moralske skrupler - og her synes jeg det er vigtigt at lytte til miljøet og de meldinger der kommer herfra.

Thomas Funding har annonceret, at han vil stille forslaget på S-gruppemødet mandag. Det er for øvrigt bemærkelsesværdigt at det er Funding der stiller forslaget og ikke hans partifælle Søren Thorsager, der er den ansvarlige rådmand på området og selv kunne dagsordenssætte emnet, hvis han ville. Så nu venter jeg med spænding på om der så rent faktisk kommer et forslag, eller om det endnu engang bliver én af de politiske balloner, hvor idéen kommer i pressen, men aldrig bliver stillet som forslag? Lad mig blot nævne Fundings forslag om genvinding af krematorium-varme i foråret som seneste eksempel.

Mai Henriksen

Politisk ordfører for Konservative, medlem af Odense Byråd

En hetz mod handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce