En god historie smager bare bedre


En god historie smager bare bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Min lørdag morgen begynder som regel med fire måleskefulde bønner. Det giver cirka seks minutter efter en lille kande friskbrygget kaffe af friske bønner.

Jeg synes, at præcis min kande kaffe smager lidt bedre end alle andre gode kander kaffe. Kan jeg smage forskel på, om bønnerne er nymalet eller ej, hvis jeg blindsmager de to? Næppe. Bliver mit liv fysiologisk set bedre af denne kop kaffe frem for en anden? Jeg tvivler. Får jeg på alle andre planer det bedre af denne kop kaffe frem for andre? Afgjort.

Forskellen ligger i ritualet og historien. Det begynder dybest set længe før lørdag morgen, når jeg hos kaffehandleren udvælger de bønner, jeg vil drikke. Nogle gange lever jeg livet på kanten og begiver mig ud i en speciel blanding fra en afkrog af verden, ingen har hørt om. Andre gange går jeg sikkert med Colombia eller Etiopien. Det er ikke så vigtigt, det væsentlige er, at jeg i få minutter ikke har fokus på alt det, der normalt fylder min tankevirksomhed. Det samme gør sig gældende lørdag morgen, når jeg kværner mine bønner, når jeg hælder vandet over dem, og når jeg drikker min mokka. Jeg indtager den historie, der følger med præcis de bønner og det arbejde, der ligger i dem. Og ja, så smager min kaffe faktisk lidt bedre.

Det er samme historie med vin. På restauranten er det ikke mærket, vintjeneren lægger vægt på. Det er historien om vingården. Om bonden, metoderne, området og den specifikke høst. Han sælger dig en historie, og så tror jeg, du synes, din vin smager det bedre. For både kaffe og vin gælder det dog stadig, at det skal have en kvalitet, der understøtter historien. På samme måde som en god film sjældent bliver en god oplevelse på en skærm med pixelfejl.

Jeg ved, at der er flere, der har det på samme måde. Det må der i sagens natur være, eftersom der er et marked for det. Tag blot coverhistorien i denne udgave af Gear. Her besøger vi Holy Beans, der netop har gjort den gode historie - og gode kaffe - til en forretning. De to indehavere kan fortælle dig historier fra den enkelte kaffeplantage, så du kan mærke varmen, dufte duftene og høre kaffebondens vittigheder. Læg det sammen med den kvalitet, de to danske kafferistere konstant stræber efter, og du har en historie, der er værd at fortælle. Så det gør vi.

Sæt dig til rette og nyd en friskbrygget fortælling om de gode historier - jeg garanterer, at den smager dig.

En god historie smager bare bedre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.