En dynamo for de gode idéer

Ida Nørgaard, Gry Lambertsen og Rune Vadstrøm Andersen er det daglige hold på Dynamo. De bruger tiden på at skabe aktiviteter i de 1300 kvadradatmeter, men de står også klar til at hjælpe dig, hvis du har planer om at skabe scenekunst. Foto: Klaus Knakkergaard

En dynamo for de gode idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dynamo Workspace er et rum, hvor skabertrang og scenekunst får lov til at ånde. Du er velkommen - som publikum eller kunstner.

Fantasi kræver plads, hvis den skal føres ud i livet. Megen fantasi kræver meget plads. 1300 kvadratmeter er ret meget og ofte nok.

Og det er præcis den plads, Dynamo Workspace råder over i et gammelt pakhus på havnen i Odense. Og når de råder over den, så gør du dybest set også, hvis du på den ene eller anden måde går med en plan om at skabe scenekunst.

- Dynamo Workspace er et rum, hvor alle dybest set har mulighed for at føre scenekunst ud i livet. Det vil sige, at vi blandt andet tilbyder fysiske rammer, ideudvikling og workshops til alt fra professionelle kunstnere til "almindelige" borgere, forklarer Rune Vadstrøm Andersen, der sammen med Gry Lambertsen og producent Ida Nørgaard er en del af den daglige ledelse.

De to førstnævnte er begge uddannede cirkusartister, og i egenskab af den profession har de oplevet, hvor svært det kan være at få rum til sin fantasi, skabertrang og gode idéer.

- Du kan let komme til at bruge 100.000 kroner på et par måneder, hvis du skal leje en stor sal til en produktion. Det er mange penge, og det er den udfordring, mange kunstnere står overfor. Derfor er det her et forsøg på at hjælpe andre kunstnere igennem nogle af de udfordringer, vi selv har stået i, fortæller Rune Vadstrøm Andersen.

Den ambition kræver hjælp. I dette tilfælde fra Odense Kommune, der ejer bygningen på Finlandkaj. Kommunen har sagt ja til en aftale med Dynamo-holdet frem til foreløbig slutningen af året, men håbet er, at den aftale forlænges.

- Vi mener selv, at stedet giver meget til byen og de kreative mennesker, der bor her. Der findes ikke mange steder som dette i Danmark og hele Norden, og det betyder, at vi kan tiltrække folk fra hele verden, der efterspørger netop det, vi har her. På den måde samler vi en masse erfaring, idéer og forestillinger fra hele verden lige her i Odense. Det giver liv, og det giver inspiration, og det, mener vi, er med til understøtte hele den her byudvikling, der er i gang i Odense, siger Gry Lambertsen.

Dynamo Workspace
Finlandkaj 6Rum til at skabe nycirkus, moderne cirkus og anden scenekunst.

Kontakt: info@dynamoworkspace.dk

Åben nycirkus-tærning hver torsdag fra klokken 18.

Se facebook.com/dynamoworkspace for flere arrangementer.

Åben jam

Blandt de aktiviteter, der allerede har været i de store lokaler på kajen, er Dynamo Nycirkus-festival og Tivoli de Trash, et alternativt alternativ til byens andre julemarkeder. Events publikum roligt kan se frem til i år, men Dynamo byder på meget mere for alle med mod på den moderne scenekunst. Blandt andet er der hver torsdag åben træning for spirende akrobater.

- Alle er velkommen. Vi står klar med råd og fif, og det gælder i øvrigt også, hvis man gerne vil bruge lokalerne til en produktion. Tag fat i os, så finder vi ud af det, siger Rune Vadstrøm Andersen.

En dynamo for de gode idéer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.