Store maskiner spiser Børnehuset Toppen bid for bid og fjerner dermed en af Odenses ældste villaer. Årsag: Letbanen skal have plads

Odense: Børn, pædagoger og legetøj rykkede ud før jul. De fleste vinduer er nu også væk. Det samme er alle tagstene. Og bid for bid forsvinder resten af det gamle, røde hus.

Børnehuset Toppen på Vestre Stationsvej må vige pladsen for den letbane, der er på vej, og tunge maskiner bryder nu bygningen ned.

Og det er ikke et hvilket som helst hus, der rives ned og forsvinder fra bybilledet.

Ifølge Stadsarkivet er det en af Odenses ældste villaer, den blev opført i 1877 for en løjtnant og driftsbestyrer ved Sydfyenske Jernbane. På det tidspunkt var jernbanen netop blevet færdig og havde hovedbanegård tæt på.

I 1908 købte Odense Valgmenighed villaen, for de havde brug for en præstebolig, og det fik de på Vestre Stationsvej for 19.500 kroner.

Flyttet til nye huse

I 1969 blev huset solgttil Odense Kommune for 400.000 kroner, og det skete i forbindelse med en udvidelse af Vestre Stationsvej.

De seneste 32 år har villaen huset børn. Men nu har de sammen med personalet fordelt sig i et par andre børnehuse i byen. (caje)

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes