Kammerherreinde Susanne Vind var slet ikke i tvivl om sit ja, da forespørgslen kom: Må DM i pløjning med heste finde en vinder på Sanderumgaards marker?

- Jeg blev faktisk meget glad, for det ligger i fint i tråd med Sanderumgaards Romantiske Have og fastholdelsen af de gamle traditioner, forklarer hun.

Der var lige lidt praktik og teknik, der skulle falde på plads - marker der ikke skulle sås på, for eksempel - men det lykkedes, og lørdag rykkede 19 hestepløjere så ind med deres heste og deres plove.

Deltagerne havde to timer og fem minutter til at pløje fine, lige furer i hver 500 kvadratmeter jord. Og undervejs vurderede dommere og opmålere så præstationerne inden for 11 discipliner - blandt andet furens dybde, bredde og retning.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.