En Cobra som Annie


En Cobra som Annie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BILLEDKUNST: Børn på Billedskolen lærer om kunstnernes stilarter. Lige nu er det Cobra

CENTRUM: Det er ikke lige til at se, hvad de forestiller.

Det påvirker dog ikke kunstneren: 10-årige Annie Sun.

- Jeg har malet det efter musik. Først hørte jeg noget balletmusik - så noget andet. Og så malede jeg efter det, forklarer hun.

Maleriet er hendes bud på et Cobra-maleri.

Maleri skal lokke

Annie og de øvrige elever på Billedskolen udstiller i denne måned deres kunst på Odense Centralbibliotek, og i weekenden holdt de åbent hus for at vise, hvad de kan og måske lokke flere til at lære om kunst og billeder på Beklædningsfagskolen i Odense.

- Jeg synes, det er sjovt at male. At bruge maling og pensler og skabe billeder ud fra min fantasi, siger Victoria Thusgaard Ruhoff på otte år.
CObra
Cobra er navnet på en sammenslutning af kunstnere, der arbejdede og udstillede sammen i årene fra 1948-51.

Den danske kunstner Asger Jorn (1914-73) var sammen med digteren Dotremont fra Belgien og maleren Constant fra Holland drivende kraft i Cobra, og navnet Cobra henviser til hovedstæderne i de tre kunstneres hjemlande: COpenhagen, BRuxelles og Amsterdam.

Navnet Cobra henviser også til en farlig slange med gift i tænderne, og Cobra-maleriet er i samtiden tilsvarende "giftigt" - det vil sige: abstrakt, ekspressivt og ufor-ståeligt.

Bland på paletten

Hun har for en stund lagt sit Cobra-maleri til side.

- Det skal lige ligge lidt, til jeg får lyst til at arbejde med det igen, forklarer hun. I stedet har hun kastet sig over et drabeligt løvehoved.

- Husk, du skal blande farverne på paletten, ikke på papiret, siger lærer Tove Møller-Iversen.

Og jo, hun er lærer.

For billedskolen er ikke kun for sjov, det er undervisning.

- Jeg mener, alle børn burde have muligheden for at arbejde med at udtrykke sig i billeder. Muligheden for at lære at læse og skabe billeder. Målet med undervisningen her at give børn den dimension med i livet, så de kan udnytte deres kreative potentialer også videre i livet, siger Tove Møller-Iversen.

Børn med stil

Ud over at prøve kræfter med pensler og staffeli, får børnene også undervisning i forskellige stilarter inden for billedkunsten.

For eksempel har eleverne set en film om de oprindelige Cobra-malere.

- En af dem, han var godt nok uhyggelig. Han kunne have været lejemorder, mener en af eleverne, der dog ikke er mere afskrækket, end at hun også er i gang med sit Cobra-maleri.

Børneskolen på Glasværket består udover Billedskolen og så af en skole for beklædning og design og en animations-skole.

Den har eksisteret siden august 2003.

En Cobra som Annie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce