Embedsmisbrug på kommunalt kontor: Der er fundet 85 ugyldige byggetilladelser

Byggesag, der sidste år blev ramt af en sag om embedsmisbrug, holder til på slottet i Kongens Have, hvor Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning har til huse. Arkivfoto: Fyens.dk

Embedsmisbrug på kommunalt kontor: Der er fundet 85 ugyldige byggetilladelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • By- og Kulturforvaltningen forventer først i løbet af 2019 at være helt færdig med at rydde op efter sag om embedsmisbrug i Byggesag, der sidste år kostede tre medarbejdere jobbet.
  • Indtil videre er 72 ud af de 85 sager, der kigges efter i sømmene, afsluttet.

Det trækker ud med en endelig afklaring af forholdene omkring det embedsmisbrug i Odense Kommunes kontor for Byggesag, der blev afsløret for godt et år siden. Det oplyser By- og Kulturforvaltningen i en pressemeddelelse, efter Fyens Stiftstidende har spurgt til status i sagen.

Hele miseren startede i august 2017, da By- og Kulturforvaltningen kunne oplyse, at en medarbejder i Byggesag var blevet bortvist og politianmeldt på mistanke om embedsmisbrug.

Ifølge forvaltningen havde den bortviste medarbejder gennem sit privatejede firma - mod betaling - rådgivet og vejledt virksomheder og private, hvorefter embedsmanden enten selv eller via udvalgte kollegaer havde taget sig af sagsbehandlingen af nogle af ansøgningerne, når de landede i det kommunale system.

Cirka en uge senere blev yderligere to medarbejdere, der blev vurderet til at have spillet en rolle i embedsmisbruget, afskediget. De to blev dog ikke politianmeldt, da deres involvering ikke havde en karakter egnet til politianmeldelse.

I starten af i år udpegede By- og Kulturforvaltningen så i alt 85 sager, som de pågældende medarbejdere har haft fingrene i, og som forvaltningen valgte at genåbne og undersøge nærmere.

- Vi har konstateret, at byggetilladelserne i alle sagerne er ugyldige, da der er tale om inhabilitet, da den eller de personer, som har afgjort sagerne, har eller kan have haft en usaglig interesse i sagens afgørelse, skriver By- og Kulturforvaltningen i dag onsdag i statusopdateringen om sagen.

72 sager afsluttet

Indtil videre er 72 sager blevet gennemgået på ny, mens 13 endnu mangler, oplyser By- og Kulturforvaltningen.

- På nuværende tidspunkt har 72 af sagerne gennemgået en fornyet behandling, og vi betragter dem som endeligt afsluttede. For langt størstedelen af sagerne har vi kunnet genudstede tilladelserne på baggrund af ansøgningsmaterialet, mens vi for en mindre dels vedkommende har konstateret for eksempel ansøgninger, som ikke var fyldestgørende. Efter fornyet behandling har vi også kunnet genudstede tilladelserne til disse sager, fremgår det af pressemeddelelsen.

Om de resterende 13 sager fremgår det:

- 13 sager har endnu ikke fået meddelt en ny tilladelse, og det skyldes, at der er opstået mulighed for at udstede tilladelse på et bedre grundlag end tidligere. Således er byggeriet nu eksempelvis helt eller delvist færdigbygget, hvilket betyder, at vi har mulighed for at tage stilling til byggetilladelsen ud fra det fysiske byggeri fremfor de tidligere fremsendte tegninger.

Forvaltningen forventer, at disse sager bliver afklaret i løbet af 2019.

- Når dette er sket, har forvaltningen ikke kendskab til flere sager, der kan være problematiske. Hvis politiets efterforskning skulle vise, at der er yderligere sager, hvor det er relevant med en gennemgang, vil forvaltningen genåbne disse, lyder det i pressemeddelelsen.

Politiet efterforsker stadig

Avisen har spurgt til sagen hos Fyns Politi, der altså modtog anmeldelsen om embedsmisbrug i august 2017.

Sagen er fortsat under efterforskning, lyder meldingen fra Charlotte Nyborg, der er kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi.

- Jeg kan desværre ikke sige noget om, hvor længe den vil være det endnu, oplyser hun.

Embedsmisbrug på kommunalt kontor: Der er fundet 85 ugyldige byggetilladelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce