Embedsmisbrug i Byggesag: Ledelsen frikendes af advokatfirma

Anne Velling, der er direktør for By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune, har sammen med den øvrige ledelse i forvaltningen ikke gjort noget galt i sagen om embedsmisbrug. Det konkluderer en advokatundersøgelse. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg

Embedsmisbrug i Byggesag: Ledelsen frikendes af advokatfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Advokatundersøgelsen af embedsmisbrug, der har fundet sted i Byggesag, ligger nu klar. Hele ledelsen fra kontorchef og op til den adm. direktør i forvaltningen går fri.

81 byggesager skal genåbnes.

Det bliver, oplyser Odense Kommune, den umiddelbare konsekvens af det embedsmisbrug begået er tre medarbejdere i Byggesag, der blev afsløret i august.

Embedsmisbruget lader til at begrænse sig til de tre medarbejdere, der er blevet henholdvis bortvist og afskediget som følge af afsløringerne.

Det er i hvert fald konklusionen i den advokatundersøgelse af sagen, advokatfirmaet Bech-Bruun har lavet, som er blevet præsenteret for offentligheden klokken 13 i dag tirsdag.

Advokatfirmaet skriver, at ingen oplysninger i sagen "indikerer, at den øverste ledelse i By- og Kulturforvaltningen har haft kendskab til aktiviteterne."

Det samme gælder afdelingsledelsen i Erhverv og Bæredygtighed, som kontoret for byggesager hører under.

Også kontorchefen i Byggesag, Brian Brandt Bundsgaard, som har været nærmeste chef for de involverede medarbejdere, går fri. En medarbejder i Byggesagskontoret har ellers overfor advokatfirmaet givet udtryk for, at kontorchefen efter medarbejderens opfattelse vidste besked.

Det har kontorchefen selv afvist, og advokatfirmaet har efter en samlet vurdering ikke fundet, at "det kan konkluderes, at kontorchefen havde kendskab" til aktiviteterne.

En stod bag og to hjalp

Ifølge advokatundersøgelsen er det den bortviste medarbejder, der var hovedarkitekten bag embedsmisbruget.

Det bestod i, at han via sit private firma hjalp kunder med byggesager, som han selv som kommunal embedsmand i nogle tilfælde behandlede.

Det er "brud på flere forvaltningsretlige regler, navnlig reglerne om inhabilitet, sagens oplysning, saglig forvaltning m.v.", skriver advokatfirmaet.

I andre tilfælde hjalp to kollegaer, de to er blevet afskediget, med at behandle sagerne.

Dette er, ifølge advokatundersøgelen, en "overtrædelse af forvaltningsmæssige regler og sagsbehandling, og desuden foreligger der inhabililtet".

Sagerne, som de tre implicerede har haft fingrene i, er "gennemgående blevet ekspederet hurtigere end andre sager på kontoret".

Politiundersøgelse fortsætter

I alt var 85 sager under mistanke for at være problematiske, men det er altså kun de 81, der nu skal behandles på ny.

Hvorvidt der er sket noget strafbart, tager advokatundersøgelsen ikke stilling til.

- Det må bero på politiets efterforskning, fremgår det.

Advokatundersøgelsen er i sit fulde omfang overdraget til Fyns Politi, oplyser By- og Kulturforvaltningen.

Embedsmisbrug i Byggesag: Ledelsen frikendes af advokatfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce