Ekstra støtte til ofre i byretten


Ekstra støtte til ofre i byretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byretten vil skille folk ad i følsomme sager

ODENSE: Står det retspræsidenten ved retten i Odense, Henrik Agersnap, så bliver parterne i meget følsomme sager adskilt i separate venterum, så man ikke oplever det samme, som der skete i denne uge, hvor to unge mænd og deres familie sad i samme venterum som en 13-årig stedsøsters familie.

De to blev dømt for at have misbrugt pigen seksuelt gemme en længere periode.

- Jeg synes ikke, det er heldigt, når man i en sag som denne skal sidde side ved side med hinanden. Vi har mulighederne for at lade folk vente i separate rum på alle etager, og den mulighed skal både retten og anklagemyndigheden være mere opmærksomme på, siger Henrik Agersnap.

Venterummene på domhuset er ofte tæt pakkede med vidner, ofre, tiltalte og pårørende til dem alle, fordi flere retssale må deles om de samme venterum.

Og Henrik Agersnap erkender at retsbygningen ikke er optimal ud fra moderne krav.

- Men vi er ved at få lavet det sådan, at der vil være særskilte rum, som kan benyttes, hvis en person for eksempel skal ind og vidne i en meget følsom sag. Det er også lokaler, hvor man for eksempel kan votere, siger retspræsidenten.

I ganske særlige sager, hvor et offer eller et vidne er så påvirket af sagen, at vedkommende skal føres til retssalen på en så skånsom måde som muligt, har domhuset flere ud- og indgange.

- I det tilfælde vil vores vagtmand kunne låse folk ind af en anden indgang og føre dem helt frem til retslokalet uden at de kommer til at stå ansigt med nogen, siger Agersnap.

I sagen mod de to unge mænd, blev sagt flere ting mellem de to grupper.

Blandt andet luftede en bror til den misbrugte pige sin utilfredshed med deres far, der efter sønnens opfattelse havde valgt side og støttede de to dømte stedsønner.

Ekstra støtte til ofre i byretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce