Ekstra skraldespande sat op - og nu er ugler på vej

Der er kommet ekstra skraldespande op i Munke Mose. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ekstra skraldespande sat op - og nu er ugler på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og Kulturforvaltningen har iværksat tiltag og er på vej med flere for at medvirke til at gøre livet surt for rotterne i Munke Mose.

Spørger man parkforvalter Hanne Pedersen fra Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning, er det urealistisk helt at slippe af med rotter i Munke Mose.

- Vi kommer aldrig af med dem, men vi skal gerne kunne holde dem nede, siger hun og vurderer, at problemet i Munke Mose ikke længere er nær så slemt, som det var, før en offensiv blev sat ind i starten af året.

- Jeg har en fornemmelse af, at det er blevet meget, meget bedre. Vi modtager ikke længere klager. Jeg ser dem heller ikke selv mere, når jeg kommer dernede jævnligt.

Alligevel medgiver også hun, at der stadig er for store problemer med henkastet affald, som også skadedyrsbekæmpelsesfirmaet Anticimex beskriver. Affald som gør det sværere at bekæmpe rotterne.

- Det er desværre korrekt, siger hun.

Fra By- og Kulturforvaltningens side har man dog forsøgt at gøre noget ved at opstille flere skraldespande, forklarer hun.

- Vi har sat fem midlertidige skraldespande og tre 400 liters spande op. Og desuden har vi skiftet 15 af de almindelige skraldespande ud med spande med låg, som har en større åbning. Også for at fuglene ikke har så gode muligheder for at kunne komme ned og hente tingene. Så vi har gjort rigtig meget, men det kræver så også lige, at borgerne bruger dem, siger hun.

Men det er så ikke alle, der gør det, kan man konstatere...

- Ja, det er rigtigt. Men jeg synes ikke, det er så slemt, som det har været.

I øvrigt er By- og Kulturforvaltningen på vej med et nyt initiativ. I foråret blev det overvejet at kopiere andre byer, der har indsat ugler og falke, der er rotternes naturlige fjender, og den vej har Odense nu også besluttet at gå.

- Vi har fået lavet to uglekasser og to tårnfalskekasser. Men de kommer først op, når vi er færdige med at bruge gift dernede. Jeg regner med det bliver i foråret, siger Hanne Pedersen og tilføjer:

- Så må vi håbe, der er nogen, som har lyst til at flytte ind i dem.

Den løbende rottebekæmpelse på jorden vil ligelede fortsætte - også efter den nuværende aftale med Anticimex udløber ved årets udgang. Indsatsen imod rotter vil blive skrevet ind i udbudsmaterialet, når en fremtidig samarbejdspartner skal findes til at varetage pleje af byens grønne områder, oplyser Hanne Pedersen.

Ekstra skraldespande sat op - og nu er ugler på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce