Ekstra millioner til hjemmeplejen

Der bliver bedre tid til plejen hos kommunens ældre, når de udkørende grupper får ekstra midler fra Finansloven. Her er hjemmehjælper Bianca Winkler på besøg hos Karen Henriette Hansen. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Ekstra millioner til hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er udsigt til flere varme hænder i hjemmeplejen, når 15,7 millioner kroner fra Finanslovens pulje til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejecentre fordeles i Odense Kommune.

Den travlt beskæftigede hjemmepleje i Odense Kommune får mulighed for at ansætte lidt flere varme hænder til medarbejderne, der udfører pleje hjemme hos ældre og svækkede borgere.

Regeringen afsatte i forbindelse med Finansloven for 2018 en halv milliard til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejecentre i landets kommuner. Odenses andel af af de penge er 15,7 millioner kroner, og dem har et flertal i Ældre- og Handicapudvalget netop besluttet skal gå til hjemmeplejen til at opjustere arbejdstiden for deltidsansatte eller ansætte nye medarbejdere i fuldtidsstillinger. Det blev besluttet, at de enkelte arbejdspladser selv sørger for at få ansat mere personale.

- Vi har valgt, at det skal være hjemmeplejen, der udfører pleje hjemme hos borgerne, der skal have midlerne, fordi det er dem, der er hårdest presset i denne tid. De er i den grad spændt hårdt for, siger rådmand Søren Windell (K).

Udvalget havde valget mellem at lade alle pengene gå til hjemmeplejen eller fordele dem mellem hjemmeplejen og bemandingen på plejecentrene.

Budgetudfordringer

At hjemmeplejens udkørende grupper er hårdt spændt for økonomisk fremgik også af et andet punkt på udvalgets dagsorden før påske. Forvaltningen indstillede til udvalget, at man godkendte, at der blev overført 4,5 millioner kroner fra budgetværnet.

En række forudsætninger for budgettet er ændret, fremgår det af indstillingen. Blandt andet er sygefraværet højere end forventet, og der bruges mere tid end forventet på dokumentation.

Det var også de udkørende grupper, der fik en økonomisk håndsrækning i januar, da udvalget besluttede, hvordan man ville bruge Ældre- og Handicapforvaltningens andel af årets skattestigning, 21 millioner kroner.

Den udkørende gruppers samlede budget til hjemmepleje er på 203 millioner kroner.

Kun Venstres medlem af Ældre- og Handicapudvalget Sanne Skovgaard Andersen mente, at pengene fra Finansloven burde uddeles til både bemandingen på plejecentrene og til hjemmeplejen.

Ekstra millioner til hjemmeplejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce