I årevis har By- og Kulturforvaltningen i Odense haft en ulovlig praksis ved at gennemføre større vejprojekter uden lokalplaner.

Munkebjergvej blev forlænget uden en vedtaget lokalplan. Det er ulovligt. Og det samme er lukningen af Landbrugsvej, fordi det er sket i strid med en lokalplan fra 1983.

Det er konklusionen på en ekstern redegørelse, som Bech-Bruun Advokatfirma netop har leveret til By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune.

Ifølge en pressemeddelelse har Anne Velling, direktør i By- og Kulturforvaltningen, "iværksat både personalemæssige og sagsbehandlingsmæssige initiativer, som skal forhindre, at noget lignende gentager sig".

- Jeg er skuffet og ærgerlig over konklusionerne i den eksterne redegørelse. Det er min vurdering, at forholdene bunder i en decideret fejlfortolkning af det lovmæssige plangrundlag for større vejprojekter, hvilket er uacceptabelt. Det har desværre stået på i en længere årrække, og der ligger en stor opgave foran os med at rydde op og ikke mindst få genoprettet tilliden til vores arbejde hos borgere, erhvervsdrivende og politikere, siger direktøren:

- Når vi taler om lokalplaner og høringer, drejer det sig om borgernes demokratiske rettigheder og selve tilliden til forvaltningen. Naturligvis kan der ske enkeltstående fejl, når der er mennesker involveret, men vi kan ikke leve med tendenser eller systematiske fejl.

Det vil nu blive undersøgt, om flere af Odenses vejprojekter er anlagt i strid med loven. I den forbindelse er det allerede konstateret, at der burde have været udarbejdet en lokalplan for Odins Bro.

Læs mere om sagen i Fyens Stiftstidende onsdag.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
7
Udskældte vejlukninger: Redegørelse ligger klar

Udskældte vejlukninger: Redegørelse ligger klar

4
Endnu en lokalplan kan være blevet overset i Odense

Endnu en lokalplan kan være blevet overset i Odense

12
Kommunen om Munkebjergvej: - Vi har tilsidesat nogle demokratiske principper

Kommunen om Munkebjergvej: - Vi har tilsidesat nogle demokratiske principper