Ekspert: Pasning af børn er desperat


Ekspert: Pasning af børn er desperat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommune har fundet ekspert, der støtter kommunens holdning om, at pædagogmedhjælpere ikke skal passe børn under konflikt

Børn- og ungerådmand Jane Jegind (V) sender nu det signal, at det vil være en desperat handling at lade pædagogmedhjælpere passe børn alene under pædagogstrejken.

Det sker, efter at Jeginds forgænger, socialdemokraten Søren Thorsager (S) i Stiftstidende fredag kritiserer Venstre-kvinden for, at hun ikke tager ansvaret for, at pasning kan finde sted i et vist omfang.

Lektor i småbørnspædagogik ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole (DPU), Stig Broström, bakker nu Odense Kommunes holdning op. Efter at have udtryk forståelse for forældrenes problemer i det daglige siger han:

-Det er en meget dårlig idé at lade børnene passe uden pædagoger. Jeg tror faktisk heller ikke, at forældre og politikere dybest set mener, at det er ansvarligt og rimeligt. Men der handles andre steder i desperation.

- Man kan ikke overlade pædagogisk arbejde til andre end de professionelle pædagoger med en uddannelse, der kvalificerer dem til at varetage mange børns trivsel, læring og udvikling. Og som samtidigt har det store overblik og erfaring med at organisere store børnegrupper på en sådan måde, at alle børn trives. Det er meget risikabelt og helt ansvarsløst, hvis enkelte kommuner begynder på sådanne sociale eksperimenter med små børn, mener Stig Broström.

Ifølge Odense Kommune kunne pædagogmedhjælperne kun passe mellem fem og otte procent af børnene i en stærkt reduceret åbningstid.

Ekspert: Pasning af børn er desperat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce