Eksminister: Nu er han i spidsen for Odense Zoo

Carsten Hansen kvittede endegyldigt politik sidste sommer, da han droppede sit kandidatur til byrådet i Odense. Nu får han alligevel en post med politik i. Ny formand for Odense Zoo. Arkivfoto: Michael Bager

Eksminister: Nu er han i spidsen for Odense Zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Hansen, tidligere folketingsmedlem og minister for Socialdemokraterne, bliver ny formand for Odense Zoo.

Efter 12 år med den konservative Steen Møller i spidsen som bestyrelsesformand for Odense Zoo, bliver der nu skiftet ud på posten. Ny formand bliver Carsten Hansen, der efter syv år i Folketinget og flere år som minister for by, bolig og landdistrikter, nu igen træder ind i rampelyset.

61-årige Carsten Hansen droppede sidste sommer sit kandidatur til byrådet i Odense for at hellige sig en karriere som seniorrådgiver i lobbyvirksomheden Rud Pedersen i København. Og han glæder sig over nu også at skulle arbejde med udviklingen af zoo.

- Odense Zoo er en spændende attraktion med mange igangværende projekter, som jeg glæder mig til at blive en del af, siger Carsten Hansen i en pressemeddelelse.

Dele af bestyrelsen i Odense Zoo er udpeget af Odense Kommune, og dermed i praksis politisk udpegede. Derfor bliver der nu også skiftet ud på både formands og næstformandsposten, hvor Christell Gall fra Dansk Folkeparti bliver næstformand. I øvrigt valgt af en enig bestyrelse. Hun afløser Kasper Westh fra SF.

For Steen Møller er det glædeligt at kunne give stafetten videre med en zoo, der er i fin form.

- Den store udvikling Odense Zoo har gennemgået, er jeg utrolig stolt af at have været en del af. Med kåringen i både 2013 og 2015 som "Europas bedste zoologiske have" er haven i dag i den europæiske superliga, siger Steen Møller, der også finder afskeden vemodig.

- Det er altid vemodigt at skulle takke af, men det er samtidig fantastisk at have fået lov til at være en del af havens mangeårige historie. Og så er det glædeligt for mig at opleve, hvordan ledelsens og medarbejdernes store indsats for at skabe eventyrlige gæsteoplevelser med udgangspunkt i dyr i en moderne og tidssvarende zoologisk have afspejles i en tilsvarende positiv udvikling i gæstetallet, siger han.

Foruden Carsten Hansen og Christel Gall består bestyrelsen nu af Jens Oddershede, udpeget af SDU, Tom Filstrup, udpeget af Fynsk Erhverv, Sandie Hedegaard, udpeget af medarbejderne, Mette Sigaard, udpeget af bestyrelsen og Tue Kempf, udpeget af bestyrelsen.

Bestyrelsesposterne er ulønnede, men medlemmer kan få diæter i forbindelse med møder. Hertil kommer en række betalte studieture.

Eksminister: Nu er han i spidsen for Odense Zoo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce