Eksklusivt men ikke dyrt: Moderne vinbar åbner i midt i Odense

Barens vægge er dekoreret med malerier af kunstner Morten Abild Christensen (til højre) Til venstre sidder ejer Jesper Serup. Foto: Philip Nordentoft.

Eksklusivt men ikke dyrt: Moderne vinbar åbner i midt i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden åbner Sirup Bar imellem Café Skt. Gertruds og Franck A. Ifølge ejeren, Jesper Serup, vil den lille bar ikke blive overset - for der er kælet for detaljerne.

Ulmende mosaik i loftet, lavthængende lamper, blankpolerede træborde og special importeret læderbeklædning til bænkene er blot nogle af de detaljer, som Sirup Bar skal spille på, hvis den skal etablere sig i Odense centrum.

Til at fuldende indtrykket har ejer Jesper Serup fået kunstmaler Morten Abild Christensen til at udsmykke lokalet med malerier, der passer til resten af indretningen.

- Det er vigtigt for os, at folk får et godt helhedsindtryk, og selvom de ikke nødvendigvis lægger mærke til alle detaljerne, så får de forhåbentlig en fornemmelse af velvære herinde, fortæller Jesper Serup.

Han har været medindehaver af Heidis Bier Bar og A-Bar, men nu vil han prøve kræfter med noget mere raffinereret:

- Jeg vil gerne give folk følelsen af eksklusivitet, men uden at det samtidig skal være enormt dyrt.

Hans erfaring i branchen gør ifølge ham selv, at han er i stand til at vurdere, hvad der skal til, for at det kan løbe rundt.

Mathias Laursen er uddannet bartender. På Sirup Bar tager han de klassiske cocktails og giver dem et twist. Foto: Philip Nordentoft.
Mathias Laursen er uddannet bartender. På Sirup Bar tager han de klassiske cocktails og giver dem et twist. Foto: Philip Nordentoft.

Baren der vil det hele

- Vi vil gerne kunne servere god vin, god simpel mad, god kaffe og gode cocktails. Så selvom vi kalder os vinbar, er vi mere end det, fortæller Jesper Serup.

Han er ikke urolig for, at de sætter sig imellem flere stole:

- Jeg tror fuldt og fast på vores koncept. Da vi havde gæster til testaften, var stemningen overraskende positiv, så det tegner godt.

Med blot 71 siddepladser er Sirup Bar betydeligt mindre end sine naboer. Men Jesper Serup frygter ikke, at de bliver overset inde mellem Café Skt. Gertruds og Franck A:

- Vi ved jo, at gæsterne er i området i forvejen på grund af de eksisterende gå-i-byen steder. Vi skal bare sørge for, at gæsterne får en god oplevelse hos os, så de kommer igen næste gang. Når man så tager vores priser i betragtning, så tror jeg ikke, det bliver noget problem.

Sirup Bar er overbeviste om, at de kan lave byens bedste Espresso Martini. Foto: Philip Nordentoft.
Sirup Bar er overbeviste om, at de kan lave byens bedste Espresso Martini. Foto: Philip Nordentoft.

59 kroner for en cocktail

Et glas af husets vin kommer til at koste 45 kroner, en Americano kaffe 25 kroner, og cocktails starter ved 59 kroner. Det er billigere end hos flere af de omkringliggende steder, men det skal ikke gå ud over kvaliteten.

Jesper Serup har håndplukket et hold bestående af en uddannet bartender, en vinspecialist, en tjener med flere end 20 års erfaring og en tidligere kaffebar-ejer.

Selvom Odense de seneste år har fået mange nye caféer og vinbarer, så er Jesper Serup ikke i tvivl om, at der også bliver plads til dem:

- Jeg har fornemmelsen af, at vi rammer tidens trend. Vi vil have det til at se enkelt ud, selvom det slet ikke er det.

Han lægger også stor vægt på, at det hold, han har samlet, er vitalt for barens succes:

- Det, at vi har så stærke kompetencer på alle fronter, kan vi næsten ikke vente med at vise folk.

Det vil være muligt at bestille toasts hele aftenen. Denne er blandt andet med sknke ost og avocado. Foto: Philip Nordentoft.
Det vil være muligt at bestille toasts hele aftenen. Denne er blandt andet med sknke ost og avocado. Foto: Philip Nordentoft.

Eksklusivt men ikke dyrt: Moderne vinbar åbner i midt i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce