Eksbandeleder dømt i landsretten: Fik to måneders rabat

For præcist et år siden besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) Vollsmose, og her benyttede Mohammed Daabas muligheden for at komme tæt på statsministeren og trykke hånd med ham. I dag er den tidligere bandeleder i exitprogram og flyttet fra Vollsmose. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Eksbandeleder dømt i landsretten: Fik to måneders rabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere leder af Black Army, Mohammed Daabas, fik lidt rabat ved at anke sin dom til Østre Landsret. Manden fortsætter i sit exitprogram og er flyttet fra Vollsmose.

Der var to måneders rabat at hente for den tidligere leder af bandegrupperingen Black Army, Mohammed Daabas, ved at anke sin byretsdom til landsretten.

Landsretten besluttede nemlig, at de otte måneders ubetinget fængsel, eksbandelederen var blevet idømt af Retten i Odense, var i overkanten, og derfor valgte landsdommerne at sætte straffen ned til seks måneders ubetinget fængsel.

Dem får han for sin deltagelse i et overfald på en 31-årig mand på Uno-X tankstation på Åsumvej i Odense. Det fandt sted den 8. marts 2017, hvor fire mænd overfaldt den 31-årige mand, fordi han ifølge anklagemyndigheden skulle have sagt noget dårligt om Daabas-familien.

De fire unge mænd blev i august 2017 idømt fængselsstraffe fra fem måneder til ét år og tre måneder, og dengang fik eksbandelederen otte måneders fængsel. Det var rettens opfattelse, at Mohammed Daabas havde beordret overfaldet, selv om han hele tiden har benægtet det.

Både i byretten og i landsretten mente hans forsvarer, advokat Mette Grith Stage, ikke, at hendes klient skulle have beordret overfaldet, for han havde travlt med at tale i telefon med sin gravide kone om ophængning af vasketøj.

Landsretten lagde dog til at grund, at Mohammed Daabas var skyldig ud fra en telefonsamtale mellem to andre personer.

- Jeg er ærgerlig over, at han ikke bliver frifundet. Efter min opfattelse var der ikke egentlige beviser på hans rolle, og han bliver alene dømt på en samtale mellem to andre personer, siger Mette Grith Stage.

En ekstra tand i byretten

Hun mener slet ikke, der var nogen mening i, at Mohammed Daabas skulle have otte måneders fængsel i byretten, når dem, der udøvede overfaldet, kun fik fem måneders fængsel.

- Det er min opfattelse, at han har fået en tand ekstra i byretten, fordi han ér Mohammed Daabas, siger forsvarsadvokaten.

Under overfaldet fik den 31-årige mand trykket flere tænder ind, ligesom han havde flækket underlæben, og blev tildelt flere slag på kroppen og i hovedet.

Reelt kommer den tidligere leder af bandegrupperingen dog ikke ind at afsone straffen på seks måneders ubetinget fængsel. Han har nemlig allerede siddet varetægtsfængslet i fem måneder, og derfor ville have alligevel være blevet prøveløsladt.

Exitprogram

Mohammed Daabas har i flere omgange stået i spidsen for Black Army. Bandegrupperingen nedlagde i efteråret sig selv og lukkede sit klubhus på Nyborgvej i Odense. Siden har ejendommen stået tom.

- Min klient er startet på en frisk. Han er flyttet væk fra Vollsmose, fået endnu et lille barn, og han er stadig i et bandeexitprogram, siger Mette Grith Stage.

Exitprogrammet har dog ikke haft nogen betydning for landsrettens dom på de seks måneders fængsel. Tværtimod mente landsdommerne, at byrettens takst var i overkanten.

- Mohammed Daabas har gjort noget aktivt for at komme videre. Han har sagt farvel til Vollsmose og er i gang med et nyt liv, siger forsvarsadvokaten.

Når der er tale om nuværende eller tidligere ledere af bande- eller rockergrupperinger afviger vi fra vores normale praksis med kun at nævne navn på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel og opefter.

Eksbandeleder dømt i landsretten: Fik to måneders rabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce