Carsten Hansen kan godt forstå Anker Boyes beslutning. Selv er han måske klar til en plads i byrådet

[b]Odense:[/b] Tidligere minister Carsten Hansen (S) kalder det for "det rigtige tidspunkt", at Anker Boye har valgt at trække stikket som borgmester.

Der er et generationsskifte på vej i partiet, og det er det rigtige tidspunkt nu at få kørt Peter Rahbæk Juel i stilling som spidskandidat, vurderer Carsten Hansen.

På vej i byrådet?

Selv vil han ikke afvise, at han - trods det kommende generationsskifte - kan være at finde på opstillingslisten for partiet, når den udarbejdes i april.

- Jeg har fået mange opfordringer til at stille op, jeg har ikke endeligt besluttet mig endnu, men det kan godt ende sådan, siger Carsten Hansen.

- Men du siger selv, der er et generationsskifte på vej, det er du vel ikke en del af (Carsten Hansen er 59 år, red.)?

- Nej, men der er brug for både unge folk og nogle af os med mere erfaring. Jeg har prøvet det meste i partiet, siddet i Folketinget i fem perioder, været minister, gruppeformand i Folketinget med mere, så jeg har da lidt erfaring at trække på.

Ikke spidskandidat

- Hvad så med posten som spidskandidat, er du i spil til den ?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg bakker fuldt og helt op om Peter Rahbæk Juel som spidskandidat. Peter er den helt rigtige, og min fornemmelse er, at han nyder bred anseelse i partiet.

- Kan det ikke give noget signalforvirring, at Anker Boye bliver siddende frem til valget, men at det egentlig er Peter Rahbæk Juel, som er manden, der skal samle stemmerne?

- Det er jeg sikker på, de to nok skal finde ud af. Som jeg har forstået, så vil Anker og Peter køre et tæt parløb, det bliver der ingen problemer med.

  • kolofon billede

    Af:

    Redaktionschef for områderne aktualitet, samfund og erhverv i Fyens Stiftstidende. Skriver ledere og andre artikler.

Mere om emnet

Se alle
Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

- Dejligt med opbakning fra første kreds