59-årige Carsten Hansen vælges mandag aften som kandidat til byrådsvalget i november 2017.

Forhenværende minister Carsten Hansen har i et langt liv i den socialdemokratiske bevægelse haft et hav af tillidsposter, men han har aldrig været byrådsmedlem.

Hvis ellers vælgerne vil, får han nu mulighed for at blive det. Mandag aften stilles han nemlig op som kandidat for Rådhusforeningen Odense Syd til byrådsvalget tirsdag 21. november 2017.

- Jeg har fået en del opfordringer også fra den kommende spidskandidat Peter Rahbæk Juel, og jeg er glad for at tage imod opfordringerne, fortæller den gennemrutinerede 59-årige socialdemokrat, der kronede sin karriere i Folketinget først med seks år som gruppeformand og siden med en valgperiode som minister - med den lange titel:

Minister for by, bolig og landdistrikter og minister for nordisk samarbejde.

Carsten Hansen understøtter det generationsskifte, der er i gang hos Socialdemokraterne i Odense, men siger han:

- Der er brug for både unge, yngre men også mere erfarne kræfter. Jeg repræsenterer den ældre del og tror på, at jeg kan være med til at trække stemmer hjem hos klassiske socialdemokratiske vælgere, fortæller Carsten Hansen, der ikke er den, der kommer til at skabe "ballade", når posterne efter et byrådsvalg skal fordeles.

- Hvis vælgerne betror mig med et mandat, er jeg åben for flere arbejdsområder. Jeg støtter hele ideen om Nyt Odense, og så er jeg i øvrigt interesseret i klassiske velfærdsområder, som børn, unge og ældre.

- Som mangeårige gruppeformand på Christiansborg tror jeg også på, at jeg kan spille en rolle i ledelsen af en ny byrådsgruppe, lyder det fra Carsten Hansen.

På mandagens møde stilles også den kommende spidskandidat, Peter Rahbæk Juel, op sammen med byrådsmedlemmerne Tim Vermund og Anders W. Berthelsen.

Derimod er det blevet til et nej til genopstilling fra byrådsmedlem Dorthe Hjertstedt Boye.

LÆS INTERVIEW MED CARSTEN HANSEN I STIFTSTIDENDE TIRSDAG

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.