Ejer af udbrændt iværksætterhus afventer forsikringsselskabs afgørelse

En voldsom brand brød 2. april ud i Munk House. Ilden spredte sig hurtigt. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Ejer af udbrændt iværksætterhus afventer forsikringsselskabs afgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helge Munk, der er ejer af iværksætterhuset Munk House, som blev ramt af stor brand 2. april, vil ikke lufte sine planer for fremtiden offentligt, før han kender forsikringsselskabets holdning til erstatningsudbetalingen.

2. april blev cirka 20 iværksættervirksomheder gjort midlertidigt hjemløse af flammernes hærgen, da iværksætterhuset Munk House på Egelundsvej i det sydlige Odense blev ramt af en alvorlig brand.

Heldigvis kom ingen til skade ved branden, og samtlige virksomheder blev i løbet af få dage genhuset i alternative lokaler. Men tilbage står nu den brandskadede bygning og afventer sin fremtidige skæbne.

Ejeren af ejendommen, erhvervsmanden Helge Munk, har endnu ikke besluttet, hvad der skal ske. Han afventer udfaldet af forsikringssagen, oplyser han.

- I stedet for at tænke på en hel masse spændende ting i den ene eller den anden eller den 37. retning, så har jeg besluttet at vente, indtil forsikringsselskabet vender tilbage med en melding om, hvordan det vurderer bygningen, siger han.

Erhvervsmanden Helge Munk står - eller rettere stod - bag iværksætterhuset Munk House. Arkivfoto: Per Seyffart
Erhvervsmanden Helge Munk står - eller rettere stod - bag iværksætterhuset Munk House. Arkivfoto: Per Seyffart

Besked i løbet af maj

Helge Munk tilføjer, at han selvfølgelig har gjort sig nogle indledende tanker - og at han også er blevet kontaktet af folk med gode ideer. Men indtil videre ønsker han ikke at melde noget ud offentligt.

Ifølge iværksætterhusets ejer er spørgsmålet ikke, om forsikringen dækker, men mere hvordan, den dækker. Her er det afgørende, hvor alvorligt bygningen viser sig at være beskadiget, når den er blevet grundigt undersøgt.

- Enten kan den bygges op fra det, som er tilbage, eller også skal den rives ned for, at der kan bygges noget nyt. Det får jeg lov at bestemme, hvis den er mere end 50 procent ødelagt. Hvis den er mindre end 50 procent ødelagt, så er det dem (forsikringen, red.), der bestemmer, siger Helge Munk.

Har du fået et varsel om, hvornår den afgørelse foreligger?

- Jeg får besked i løbet af maj måned.

Cigaretskod skyld i brand

Det var med stor sandsynlighed et cigaretskod, der er årsag til den store brand, der raserede iværksætterhuset. Det kunne Fyns Politi slå fast allerede 4. april.

- Branden er opstået ude på tagterrassen. Det ligger helt fast på baggrund af vidneforklaringer. Den bliver brugt dagligt af folk, der går ud og ryger, har Claus Andkjær Rosenberg, der er efterforskningsleder hos Fyns Politi, forklaret.

Helge Munk ærgrer sig over branden, men han glæder sig over, at ingen kom til skade, og nu, da det hele er kommet lidt på afstand, er han også kommet frem til, at det vigtigste er de mennesker, ideer og virksomheder, der er kommet ud af bygningerne gennem årene.

- En del folk ringede til mig i de første dage efter, det var sket, og spurgte "er det ikke forfærdenligt at se hele dit livsværk lagt i ruiner?".

- Men det er faktisk gået op for mig, at det slet ikke er murstenene, der er vigtige. Det er de virksomheder, jeg har haft fornøjelsen af. Både dem, der boede der op til branden, og dem som er vokset op på stedet og siden er flyttet og er blevet til alt muligt andet, lyder det fra Helge Munk.

Ejer af udbrændt iværksætterhus afventer forsikringsselskabs afgørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce