Fire skarpe til ejeren af omstridt p-plads ved Rema 1000 på Rømersvej
Parkeringsdebatten har raset i Odense den seneste uge. Efter Rema 1000 p-pladsen ved Fionia Park blev udlejet til Europark, og talrige OB-fans i søndags fik p-afgifter under hjemmekampen, har der været mange kritiske kommentarer om både Europark og Rema 1000. Revisor Jens Gammelby fra Århus ejer p-pladsen og har indgået aftalen med Europark. Han siger til al balladen:

Butikschefen i Rema1000 siger, at han maksimalt har brug for halvdelen af de 105 p-pladser. Hvorfor har I udlejet hele p-pladsen til Europark?

- Hvordan skulle vi ellers styre det? Det er et teknisk spørgsmål, som Europark må finde ud af. Og hvis de kan få det splittet sådan op, at han har måske 50 pladser, når der er fodbold, og de så spærres af, så må de gøre akkurat, som de vil. Jeg er da ligeglad med, om der holder den ene eller den anden på p-pladsen.

Hvor meget tjener I på aftalen med Europark?

- 4000 kroner om måneden. 48.000 kroner om året.

Også Rema 1000-kunder har fået bøder, og der har været massiv kritik fra mange sider og opfordringer til at boykotte butikken på avisens hjemmeside. Hvilken effekt mener du, at den her sag har på Rema 1000's image i byen?

- Det må i jo spørge Rema 1000 om. Men jeg har det sådan, at jeg skal stå last og brast med Rema 1000, som er min lejer. Og når du så tager det den vej rundt, at det er Rema 1000, der har anmodet om at få oprettet parkeringskontrol, det er jo ikke noget, der er sket på min foranledning, så de må de jo forholde sig til, om de vil have et dårligt ry, eller om de vil lade folk parkere der.

- Det skal jeg slet ikke blande mig i. Der må for min skyld holde alle de OB-fans og alle de Remakunder, som der vil. Så må den stakkels købmand have fat i sine overordnede, for det er jo Rema 1000 Danmark, der har sat det her i værk, selvfølgelig på hans foranledning. Så må han bede Rema 1000 Danmark, hvor han er franchisetager, om at redde ham ud af det her. Og det synes jeg ville være en rigtig god ide. Hvis Rema 1000, Europark og måske OB, hvis de kunne komme ud af busken, kunne finde en løsning på det her, som jeg til hver en tid bakker op. For jeg har ikke nogen interesse i, at der skal stå 110 pladser ledige, når der er fodboldkamp.

Hvorfor opsiger I ikke aftalen med Europark og finder en anden løsning, når nu så mange er så utilfredse?

- Fordi vi lige har indgået den. Det er Europark og Rema1000, der har taget initiativet, og hvis de gerne vil ophæve den igen, så ingen problemer for min skyld.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Parkering uden problemer

Tre ejere på samme plads

Tre ejere på samme plads

Europark: - Skriv hvad I vil