Egeparken vokser til 10 etager


Egeparken vokser til 10 etager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ARBEJDSPLADSER: Vollsmose-byggeri på toppen af Egeparken står færdigt til årsskiftet
VOLLSMOSE - Hvad enten amtets ansatte rykker ind, eller nogle helt andre eller slet ingen, så bliver de fire nye etager med plads til 300 kontorarbejdspladser færdige til nytår.

Det er første gang, at totalentreprenøren J&B Entreprise A/S har etableret en byggeplads oven på 8. etage, og det har været nødvendigt med nytænkning for at finde løsninger på den utraditionelle byggeplads.

De nye 9. og 10. etager bliver bygget i moduler i et montagetelt på jorden. Modulerne er sat sammen i en let konstruktion af stål og gips, og de fungerer i princippet som Lego-klodser, der enkeltvis hejses til top og først deroppe sat sammen.

Der bliver desuden brugt et svævende stillads, så man har undgået at pakke hele højhuset ind under byggeriet.

Først trykluftshammer

De tilbageblevne beboere i de nederste etager har haft rigeligt med prøvelser under byggeriet, der startede med en renovering af de eksisterende 7. og 8. etage. Med blandt andet trykluftshammer er de gamle lejligheder blevet ændret til kontorer med en lang gang midt gennem i hele husets længde. 25 ton murbrokker er der dagligt blevet hejst ned fra de to etager gennem længere tid.

90 familier har måttet forlade deres lejligheder for at blive genhuset andre steder, og kun de 14 kan vende tilbage til Egeparken.

De tilbageblevne får dog en kompensation for byggeplagerne i form af nedsat husleje gennem en periode, og entreprenøren lægger et stort arbejde i hele tiden at informere de tilbageblevne om, hvad der skal ske i byggeriet. Indimellem har det været nødvendigt at afbryde for vandet og slukke for strømmen.

Telt på toppen

Det grove arbejde på de to eksisterende etager er overstået, og her kan man nu begynde at indrette kontorarbejdspladserne.

Arbejdet med at etablere de to nye etager skrider planmæssigt frem. Selve samlearbejdet af modulerne sker under et stort flytbart telt, som blandt andet gør, at der kan arbejdes i stort set al slags vejr. Et kraftigt blæsevejr kan dog stoppe byggeriet, fordi 10 meter i sekundet vanskeliggør ophejsningen af elementerne.

Der arbejder cirka 60 timelønnede mennesker på byggepladsen, når byggeriet er på sit højeste.

Egeparken vokser til 10 etager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce