Efter truslen mod Tietgen Handelsgymnasium har politiet dagen derpå patruljeret ekstra rundt om området

Dagen igennem har politiet patruljeret ekstra ved Tietgen Handelsgymnasium i Bolbro, efter at skolen tirsdag valgte at sende alle elever og lærere hjem som følge af en trussel.

- Fyns Politi fører patruljemæssigt tilsyn med skolen i forbindelse med truslen, der har været mod stedet, bekræfter Benny Tollestrup, leder af beredskabet i Fyns Politi.

Den øgede patruljering sker som direkte følge af, at en borger i Nordjylland mandag klokken 17.20 tippede politiet om, at han på et amerikansk chatforum havde set noget, som kunne være en trussel mod Tietgen Handelsgymnasium.

Det var noget, såvel politiet som skolens ledelse tog så alvorligt, at der tirsdag morgen klokken 6.30 blev sendt en kollektiv besked ud til alle 1600 elever og lærere om, at de skulle blive hjemme. Politiet rykkede talstærkt ud, og undersøgte skolen både ind- og udvendigt, men uden at finde noget mistænkeligt.

Truslen var diffus, forstået på den måde, at det ikke blev præciseret, hvad den kunne være, men eftersom opslaget i det pågældende chatforum var suppleret med et logo af en maskinpistol kunne der være tale om skoleskyderi, sådan som det er set i blandt andet USA og Finland.

- Indtil videre opretholder vi tilsynet, og vurderer fortløbende situationen, siger Benny Tollestrup.

Undervisningen på Tietgen Handelsgymnasium har onsdag været helt normal.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør