Tre drenge og én pige på 15-16 år har erkendt to gaderøverier, og er løsladt efter afhøringer

Odense: Fire teenagere, som tirsdag aften begik to røverier på åben gade i Odense, er igen på fri fod, efter at de onsdag eftermiddag blev løsladt af politiet.

- De er løsladt på grund af deres unge alder, og fordi de har tilstået og givet en fuld erkendelse af, hvad der skete, forklarer Carsten Arentoft fra Fyns Politis afdeling for straffelovsovertrædelser.

De fire teenagere, svarende til tre drenge og én pige i alderen 15 år og 16 år, begik tirsdag aften sammen med en femte dreng på bare 14 år to gaderøverier.

Det første røveri fandt sted på Kertemindevej i Seden, hvor et tilfældigt offer blev passet op af to af de unge, og med en lille springkniv truet til at udlevere en sort Iphone 4S, headset og en pung.

Det andet røveri fandt sted nogle timer senere i Lerchesgade, hvor en 19-årig mand blev passet op af tre af de unge, som var maskerede. Igen brugte de en lille springkniv til at true med, og de fik udleveret en Iphone 6 og en pung.

Den 19-årige tog efter røveriet til sin arbejdsplads på havnen, og via en computer kunne han spore sin Iphone. Han kontaktede derefter politiet, og omkring klokken 23 blev fire af de fem unge anholdt. Afhøringen førte til anholdelse af den femte gerningsmand.

I løbet af onsdagen var der overvejelser om at fremstille flere af de unge i grundlovsforhør, men fordi de aflagde fuld tilståelse blev de onsdag eftermiddag løsladt.

- Når der er tale om røveri vil der i mange tilfælde også blive fremstilling i et grundlovsforhør, men qua deres unge alder og den fulde erkendelse var der ikke grundlag for det. Havde der været fire forskellige forklaringer og de havde nægtet alt havde situationen været helt anderledes, siger Carsten Arentoft.

To af de sigtede røvere er kærester, og de var stukket af fra en ungdomsinstitution på Koldingegnen.

For alle fire gælder det, at gaderøverierne får et retsligt efterspil. Den femte person på 14 år er under den kriminelle lavalder, så det er op til de sociale myndigheder at tage sig af ham.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Teenagere bag gaderøverier blev sporet af computer

Teenagere bag gaderøverier blev sporet af computer