Efter nyt sparekatalog: - Politikerne burde have taget det mere alvorligt


Efter nyt sparekatalog: - Politikerne burde have taget det mere alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De er selvsagt glade for, at det fremlagte sparekatalog er pillet fra hinanden, og at politikerne har lyttet, men de kritiserer samtidig processen omkring besparelserne. Læs her forælder og fagforbunds reaktioner på udsigten til, at børnene alligevel undgår millionbesparelser.

Steen Jakobsen, formand for skolebestyrelsen på Stige Skole
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

- Hos os er der selvfølgelig meget stor glæde over, at vi ikke mister 4. til 6. klasse, og vi heller ikke bliver ramt af de andre skolebesparelser. Det er super dejligt, for vi har en god og dejlig skole. Men nu må vi vente og se, om besparelserne på ledelse og administration vil påvirke os. Det ved vi ikke endnu.

- Når vi kigger på processen, så klæder det ikke børn- og ungerådmanden, at der bliver lagt et sparekatalog frem, hun slet ikke selv kan stå inde for. Forvaltningen ser uheldig ud, og politikerne ser heller ikke for godt ud. Den slags sparekataloger skaber utrolig meget uro i et lokalsamfund, så min melding til politikerne vil være, at det her skulle de have gjort anderledes.

Rikke Hunsdahl, formand for Bupl Fyn
Foto: Bupl

- Vi er selvfølgelig glade for, at pædagogerne kan beholde deres arbejde, og at det ikke går ud over børnene og den nære og direkte kontakt med voksne. Men besparelserne er jo ikke forsvundet, og jeg kan da godt med gru frygte, hvilke konsekvenser det vil få at spare på ledelse.

- Sidste gang, man skulle spare på ledelse, ramte det for eksempel børnehusenes daglige pædagogiske ledere, der fik mindre tid til ledelse og i stedet skulle bruge mere tid på gulvet sammen med børnene. Det skubbede andre pædagoger ud, men hvis lederne i virkeligheden ikke har tid til at være på gulvet, så rammer det alligevel børnene ad bagvejen. Det vil jeg have en opmærksomhed på.

- Og så har det været en enorm anstrengende og uheldig proces. Kan politikerne nu se andre måder at finde pengene på, så kunne de også, inden sparekataloget blev sendt ud. Man kunne godt have ønsket, de havde taget de her meget grundige drøftelse inden og have undgået al den tumult. Det burde politikerne have taget mere alvorligt.

Anne-Mette Kæseler Jensen, formand for Odense Lærerforening
Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Jeg vil sende en stor tak til politikerne for at have lyttet og for i en svær situation at finde løsninger, der er til gavn for folkeskolen og for børn og unge generelt. Det er værd at rose politikerne for, at de ikke bare står fast, men lytter til bekymringerne.

- Men det er klart, at vi helst havde undværet al den uro og utryghed hos børn, forældre og medarbejdere. Det er simpelthen ikke det, vi har brug for. Så jeg håber, man har lært noget til næste år, så vi ikke igen kommer til at stå i en lignende situation. Med forslaget er nogle af besparelserne skubbet ud i fremtiden, og jeg vil opfordre politikerne til næste år at sikre de sidste 0,2 procentpoint af skattestigningen.

Efter nyt sparekatalog: - Politikerne burde have taget det mere alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce