Efter nej til lysreklame: Track One stævner Odense Kommune for millioner

By- og Kulturudvalget har to gange sagt nej til opsætningen af LED-reklameskærmen, som Track One havde planer om at sætte op. Det fører nu til, at Odense Kommune bliver stævnet af firmaet. Illustration: Fra ansøgningsmaterialet.

Efter nej til lysreklame: Track One stævner Odense Kommune for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er usagligt og forvaltningsjuridisk ubegrundet, at By- og Kulturudvalget har afvist at give Track One tilladelse til at opsætte en LED-reklameskærm på en høj bygning ved Tagtækkervej. Det mener reklamefirmaets advokat.

(Opdateret klokken 15.30)

Står det til reklamefirmaet Track One, skal det koste skatteyderne i Odense dyrt, at By- og Kulturudvalget har sagt nej til, at reklamefirmaet kan opsætte en cirka 70 kvadratmeter stor LED-skærm på en bygning ved Tagtækkervej.

For Track One har nu stævnet Odense Kommune med påstand om, at afgørelsen er ugyldig, og erstatningskravet lyder på intet mindre end 5,8 millioner kroner.

Firmaets advokat mener, der er flere ting galt med kommunens afgørelsen, som ikke er truffet af By- og Kulturforvaltningens embedsfolk, men derimod af politikerne i By- og Kulturudvalget.

Afgørelsen inddrager ikke de faktuelle forhold og opfylder ikke forvaltningslovens begrundelseskrav, lyder det blandt andet. Desuden er afgørelsen begrundet i usaglige hensyn og er i strid med den forvalningsmæssige lighedsgrundsætning - med andre ord er Track One blevet negativt forskelsbehandlet, mener advokaten, som samlet set når frem til, at afgørelsen derfor er ugyldig.

Indenfor eller udenfor skønnet?

Helt overordnet er spørgsmålet, om afgørelsen om ja eller nej til skærmen ligger inden for hvad, der kan afgøres rent skønsmæssigt.

For mens forvaltningens embedsfolk på baggrund af de foreliggende oplysninger i sagen vurderede, at skærmen ikke ville virke skæmmende, så blev det politiske udvalgs nej til skærmen begrundet med "at LED-skærmen vurderes at virke skæmmende i forhold til omgivelserne og den pågældende bygning, hvor LED-skærmen ønskes opsat". Altså den præcis modsatte vurdering ud fra det samme faktuelle grundlag, og det falder Track Ones advokat for brystet.

- Som følge heraf og som følge af den manglende begrundelse, må det med vægt antages, at Odense Kommune afgørelse reelt er båret af andre og uvedkommende hensyn", lyder det i stævningen.

Ekspert i forvaltningsret, Sten Bønsing fra Aalborg Universitet, forklarer dog, at både en tilladelse og et afslag som udgangspunkt kan være lovlig.

- Det afgørende er, om det ligger inden for det, man kan kalde det politiske skøn, hvor begge dele kan være lovligt, siger han og tilføjer, han ikke på forhånd til udtale sig om, i hvilken retning pilen peger i den konkrete sag.

- Det må bero på rettens vurdering af bevisførelsen, siger han.

Til gengæld er der ingen tvivl om, fastslår Sten Bønsing, at By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune på forhånd må have skønnet, at det ville være lovligt for det politiske udvalg at sige såvel ja som nej.

- Ellers skulle de have advaret politikerne om, at de var ved at træffe en ulovlig beslutning, siger han.

Det skete, så vidt avisen er orienteret, ikke.

Track One: Taler ikke med pressen

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning, hvor der henvises til afdelingschef i Erhverv og Bæredygtighed Boie Skov Frederiksen. Men han ønsker ikke at udtale sig før retssagen, og samme melding lyder fra rådmand Jane Jegind (V).

Track One-direktør Lars Overby har en generel politik om ikke at udtale sig til medierne, og det gælder også i denne sag.

- Som du ved, udtaler vi os jo aldrig til hverken tv, radio eller det skrevne medier med stor respekt for alle tre medier. Sådan nogle sager kører vi med de respektive parter. Så det (en kommentar, red.) kan jeg ikke hjælpe dig med, lyder det fra Lars Overby.

Formelt er stævningen mod Odense Kommune afsendt på vegne af to selskaber. Track One ApS og Track One Digital ApS - selskaberne deler samme adresse i Odense. Det er sidstnævnte - Track One Digital ApS, som er ejet af Lars Overby og erhvervsmanden René Groth - der er den formelle ansøger.

Det er samme makkerpar, der står bag en 270 kvadratmeter stor og meget omdiskuteret LED-reklameskærm på toppen af højhuset på Fisketorvet i centrum af Odense.

I nyere tid har Lars Overby kun én gang brudt med sit princip om ikke at ville udtale sig i pressen. Det skete, efter det kom frem, at han i en ophidset mail til Nyborgs viceborgmester Carsten Kudsk havde skrevet "Knep dig selv" og "Jeg skal gøre ALT der står i min magt for at svine dig til ude i den store verden".

Efter medieomtale af sagen, beklagede Lars Overby sine formuleringer i en mail-kommentar.

Efter nej til lysreklame: Track One stævner Odense Kommune for millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce