Foreløbig har flere end 300 interesserede tilmeldt sig et kommunalt dialogmode om fremtiden for området ved den lukkede Dalum Papirfabrik. Borgere har efterlyst information.

Flere end 300 borgere har foreløbigt meldt sig til. Og der er plads til flere, melder Odense Kommune, der mandag den 15. januar inviterer til dialogmøde om fremtidsplanerne for Dalum Papirfabrik og de nærliggende arealer.

Fabrikken lukkede for papirproduktionen i 2012, siden har de 79.000 kvadratmeter stået tomme, men en kommunal helhedsplan for området har lagt nogle idéer ud.

Om en blanding af bolig og erhverv i et bevaret industrimiljø, om op mod 500-600 boliger, om en forventet indflytning måske allerede i slutningen af næste år og om nye stier og forlængelse af å-stien.

Borgere i området har imidlertid manglet og efterlyst information og har kritiseret kommunen for at holde oplysninger tilbage om de markante ændringer, der venter på og omkring det tidligere fabriksareal.

Og det er altså blandt andet for at imødekomme den kritik, at kommunen nu inviterer til dialog.

Odense Kommune lover, at der på dialogmødet vil være chance for at levere holdninger om særligt trafik og områdets grønne arealer.

Derudover vil blandt andre by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) og kontorchef Jeanette W. Olsen fra By- og Kulturforvaltningen sige ord, ligesom repræsentanter fra MT Højgaard, Dalum Holding A/S og Fjernvarme Fyn vil præsentere de foreløbige projekter.

Tilmelding til dialogmødet er nødvendig og skal ske via www.odense.dk/dalumpapir.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.